Batman'da kayıp yakınları: Ali Gündüz nerede?

Batman'daki kayıp yakınları 522'nci kez bir araya gelerek, 22 Ağustos 1993 tarihinde kaybedilen Ali Gündüz’ün akıbetini sordu.

Batman'da kayıp yakınları 522. kez bir araya geldi.
Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN - İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi öncülüğünde düzenlenen buluşmada, kayıp yakınları 522'nci kez bir araya geldi.Açıklamayı okuyan İHD MYK üyelerinden Mehmet Zeki Tangüner, Batman’da kaybedilen Ali Gündüz'ün akıbetini sordu.

‘ÜÇ KİŞİ ORTADAN KAYBOLDU’

Tangüner, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan, faili meçhul cinayetlerle yaşamlarını yitiren insanların aileleri ve insan hakları savunucuları olarak 522'nci kez bir araya geldiklerini söyledi. Tangüner, "Bizler, ölülerimizin yasını tutabilmek, onları insan onuruna yakışır bir şekilde ve usulünce defnedebilmek için adalet istiyoruz" diye konuştu.

1990’lı yıllarda Türkiye’de birçok kaybolma ve faili meçhul cinayet vakası mevcut olduğunu vurgulayan Tangüner, "Gercüş ilçesinin Yüce (Hêlanê) Köyü’nde ikamet eden Ali Gündüz de gözaltında kaybedilen insanlarla aynı akıbeti yaşıyordu. Ali Gündüz’ün kayıp hikayesini oğlunun aktarımlarından dinleyelim: Babam Ali Gündüz 1944 doğumlu, Gercüş ilçesinin yüce (Helane) Köyü’nde ikamet etmekteydi. 22 Ağustos 1998 tarihinde evinden bahçesine gitmişti. Bahçede çalışırken yanına giden 18 yaşlarında bir genç 'Bir yakınınızın bir sorunu var. Onu halletmek için geldim' dedi. Beraber arabaya binerek Batman’a geldiler. Batman’da Mustafa Kaya’nın evine gittiler. Orada konuştuktan sonra Mustafa Kaya ve oğlu Fatih Kaya ile Mustafa Kaya’nın arabasına binerek çıktılar. Nereye gittikleri bilinmiyor. O tarihten bu yana Mustafa Kaya, Fatih Kaya ve Ali Gündüz’den bir daha haber alınamıyor" diyerek süreci anlattı.

'ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Tangüner, "O günden beridir aramadık yer bırakmayan aile, acılarının çok büyük olduğunu, babalarının akıbetini merak ettiklerini ve sorumluların biran önce belirlenip, faillerin adalet önünde hesap vermelerini umduklarını dile getiriyor. Gözaltında kayıplara ve faili meçhul cinayetlere karşı mücadele yürüten bizler, hakikat adına, adalet adına, vicdan ve insanlık onuru adına mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.