Bayburt hariç Karadeniz’de vaka sayıları düştü

Sağlık Bakanlığı’nın haftalık vaka tablosuna göre Karadeniz’de bulunan 18 il içinde Bayburt dışındaki tüm illerde Covid-19 vaka sayısında düşüş görüldü.

Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz

DUVAR - Karadeniz Bölgesi’ndeki iller içinde geçen haftaya göre vaka sayısı artan tek il, Bayburt oldu. Bayburt’ta 15-21 Mayıs tarihleri arasında nüfusa oranla vaka sayısı, 65 bin 93 olarak dikkat çekerken, 22-28 Mayıs tarihleri arasında ise 78 bin 13’e yükseldi.

İllere göre haftalık vaka sayısı (100 binde) açıklandığı ilk haftalarda Türkiye’de nüfusa oranla en çok vaka sayısına sahip il olarak dikkat çeken Samsun, son haftalardaki vaka azalışı ile bu sıralamada 55. sıraya kadar geriledi. 15-21 Mayıs tarihleri arasındaki nüfusa oranla vaka sayısı, 97 bin 19 olan Samsun’daki vaka sayısı, 22-28 Mayıs tarihleri arasında ise 55 bin 60’a düştü.

BAYBURT İL SAĞLIK MÜDÜRÜ SEBEBİNİ AÇIKLAMADI

Sağlık Bakanlığı’nın haftalık vaka tablosuna göre Bayburt’taki korona virüsü vaka sayısının artması ile ilgili görüşlerini aldığımız Bayburt İl Sağlık Müdürü İlker Hancı, vaka sayındaki artışı kabul ederken, konuyla ilgili basına herhangi bir açıklama yapamayacağını ifade etti. Hancı, “Bayburt Valiliği veya Sağlık Bakanlığı’ndan izin almadan sizlere açıklama yapamam” ifadelerini kullandı.