Bayram tatilinde Çeşme'nin otelleri tamamen doldu

İzmir'in Çeşme ilçesi, 9 günlük tatilde yaklaşık 1 milyon 200 bin kişiyi ağırladı. İlçeye bayramda 288 bin 915 araç giriş yaptı.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çeşme, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yaklaşık 1 milyon 200 bin kişiyi ağırladı.

Daha çok yerli turistlerin tercih ettiği Çeşme'ye 9 günlük tatilde 288 bin 915 araç giriş yaptı. 

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, AA muhabirine Çeşme'nin turizm sezonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Demir, bayram tatilinde yakaladıkları havanın sezon boyunca devam etmesini arzuladıklarını söyledi.

'YÜKSEK SEZONA ŞU ANDA REZERVASYON ALIYORUZ'

Bu dönemde otellerdeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını, ilçe genelinde yoğunluk yaşandığını anlatan Demir, "Bayram, turizm için bir enerji. Bu enerjiyi muhakkak sezonda almamız gerekiyordu. Bayram sonu, temmuz, ağustos yani yüksek sezon diye tabir ettiğimiz günlere de şu anda rezervasyon alıyoruz. Her şey iyi gidiyor, dileriz sezon sonu geldiğinde 'güzel bir sezon geçirdik' mesajını, sizlerle paylaşırız" dedi.

Daha çok iç turizme hitap ettiklerini anımsatan Demir, Çeşme'de "her şey dahil" otel olmamasına rağmen yurt dışından da rezervasyonlar aldıklarını ifade etti.

Yabancı ziyaretçi sayısını da arttırmak istediklerini vurgulayan Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda bizim 50 bin yatağımız varsa bunun yüzde 15'i kadarı yabancı rezervasyon. Her şey adım adım başlar. Biz buna başladık, dileğimiz önümüzdeki yıllarda bunu yüzde 25'lere, yüzde 30'lara yükseltip sezonu da 3 aydan 4 aya, 4 aydan 5 aya doğru ilerleterek turistlerle daha yoğun bir sezonu yaşayabilmek için bir mücadelemiz, bir uğraşımız var."

 

(HABER MERKEZİ)