Bayramiç'te arı ölümleri: 'Drone ilaçlaması sebep oldu'

Bayramiç'te toplu arı ölümleri yaşandı. Arıcı İskender Yıldırım, “Arılarımızın ölümüne, kovanların bulunduğu bölgede drone ile yapılan ilaçlamanın sebep olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

ÇANAKKALE - Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde arıcılık yapanların arıları toplu bir şekilde ölüyor. Cumartesi günü başlayan ölümler, pazar günü de devam etti. İki günde, toplam 12 kişinin 1600 kovan civarında arısı telef oldu.

Bayramiçli arıcı İskender Yıldırım, arı ölümlerine drone ile yapılan ekin ilaçlamasının sebep olduğunu öne sürdü. Yıldırım, “Arılarımız cumartesi günü ölmeye başladı, pazar günü artarak devam etti, hâlâ da devam ediyor. Şu ana kadar toplamda 1600 civarında kovanımız söndü. Toplam 12 arıcıyız. Bu bölgede drone ile ekin ilaçlaması yapıldı, ölümlerin bundan kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü rüzgarlı havada atılan ilaç sağa sola uçuyor. Dolayısıyla arılarımızın toplu ölümü ile ilgili başka bir sebep bulamıyoruz. Zaten yasak olan bir ilaç, bunun atılması ile arılarımızın öldüğünü düşünüyoruz” dedi.

Arıcı İskender Yıldırım

JANDARMA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Yıldırım, konuyla ilgili hem savcılığa, hem jandarmaya hem de Bayramiç İlçe Tarım Müdürlüğü’ne şikayetlerde bulunduklarını dile getirdi. Jandarmanın arı ölümleri ile soruşturma yürüttüğünü söyleyen Yıldırım, “Benim 80 kovanımdan yaklaşık 30-35 tanesi yok oldu. Gerekli şikayetleri yaptık, soruşturma yapılıyor. Soruşturma sonucunu bekliyoruz” dedi.