BBC duyurdu: 'Sex Education' oyuncusu, 'Doctor Who'nun yeni doktoru olacak

"Sex Education" dizisiyle tanınan oyuncu Ncuti Gatwa, Doctor Who dizisinin yeni doktoru olacak. Gatwa, doktor rolünün "kendisi dahil olmak üzere pek çok insan için çok şey ifade ettiğini" belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - BBC, Doctor Who'da Jodie Whittaker'ın yerini "Sex Education" oyuncusu Ncuti Gatwa'nın alacağını duyurdu. Gatwa, dizinin 14. doktoru ve başrolde yer alan ilk siyah oyuncusu olacak.

Dizinin resmi Twitter hesabı bir paylaşım yaparak, "Gelecek burada! Ncuti Gatwa yeni doktor" yazdı. Gatwa, dizideki ilk çıkışını 2023'te Zaman Lordu (Time Lord) olarak yapacak.

"Sex Education" için aday gösterildiği Bafta TV Ödülleri öncesi kırmızı halıda konuşan Gatwa, Doktor rolünün 'kendisi dahil olmak üzere pek çok insan için çok şey ifade ettiğini' söyledi. Gatwa, "Harika hissediyorum. Bu gerçek bir onur ve çok ikonik bir rol. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Oyuncu, Netflix'in popüler dizisi "Sex Education"da canlandırdığı Eric Effiong rolüyle tanınıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)