BBC yorumcusunun eşi ve iki kızı arbaletle öldürüldü

Londra'da 61 yaşındaki Carol Hunt ile iki kızı arbaletli saldırıda öldürüldü. Cinayet şüphelisi Kyle Clifford gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere, üç kadının evlerinde arbaletle (yaylı bir kısa mesafe silahı) öldürüldüğü korkunç bir cinayetle sarsıldı. Londra'nın kuzeyindeki Bushey kasabasında yaşanan cinayette, BBC’nin at yarışı yorumcusu John Hunt’ın 61 yaşındaki eşi Carol Hunt ile, Louise (25) ve Hannah (28) adlı kızları öldürüldü. 

Yaralı bir şekilde bulunduğu belirtilen cinayet şüphelisi Kyle Clifford tedavi için hastaneye götürüldü. Cinayetle ilgili tüm detaylar henüz ortaya çıkmadı ve Clifford’ın cinayeti neden işlediği bilinmiyor. Polis ise, şüphelinin kurbanları tanıdığı ve hedef göstererek saldırıyı gerçekleştirdiği ihtimalini değerlendiriyor.

OLAY HAKKINDA NELER BİLİNİYOR?

Salı günü yerel saatle 19:00 sularında Londra’nın kuzeyinde yer alan Hertfordshire bölgesindeki Bushey kasabasında yaşayanlar, çığlıklar duyduklarını söyleyerek polisi aradı. Ashlyn Close sokağına gelen polis, üç kadını ağır yaralı halde bulundu. Arbaletle saldırıya uğradıkları anlaşılan üç kadın olay yerinde öldü.

Londra’nın kuzeyindeki Enfield’da yaşadığı tespit edilen şüpheli Kyle Clifford’ın bulunması için kapsamlı bir insan avı başlatıldı. Polis, arbaletin hâlâ elinde olabileceğini söyleyerek insanlara karşılaşırlarsa şüpheliye yaklaşmamaları uyarısında bulundu. Silahlı polis görevlileri ve arama ekipleri, Enfield ve Londra’nın kuzeyindeki farklı ilçelerin yanı sıra, cinayetin işlendiği Bushey’de konuşlandırıldı.

Çarşamba öğle saatlerinde, polis ve ambulans görevlileri, içinde arama yapılan Enfield’daki bir evin yakınlarında bir mezarlıkta görüldü. Mezarlık güvenlik kordonuyla çevrilerek kapatıldı ve bir helikopter ambulans bölgeye yaklaştı. Herfordshire polisinin yaptığı açıklamaya göre Clifford, polis tarafından “ateş açılmadan” burada yakalandı. Yaralı halde bulunan Clifford’ın hastanede tedavi gördüğü belirtildi. Ancak şüphelinin 2022’de kısa süreliğine İngiliz Ordusu’nda hizmet verdiği ve sonra ordudan ayrıldığı düşünülüyor.

'HEDEFLİ' BİR SALDIRI OLABİLİR

Polis, “hedefli” bir saldırı olduğunu söylediği cinayetin arkasındaki Clifford’ın kurbanları tanıdığını düşünüyor. Polis yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, cinayetle ilgili soruşturma hızla ilerliyor. Şüpheli gözaltına alınırken, şu aşamada polis soruşturmasında aranan başka biri olmadığı belirtildi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)