Bebek kaçıran profesörün 8 yıla kadar hapsi istendi

Brezilya'da iki üniversitede görev yapan bir nörolog, yeni doğmuş bir bebeği kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alındı. Suçlu bulunursa 8 yıla kadar hapis cezası alacak.

Fotoğraflar: Sivil polis
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Brezilya’da yeni doğmuş bir kız çocuğu kaçırdığı tespit edilen 42 yaşındaki nörolog ve üniversite profesörü Claudia Alves, çarşamba günü Itambura, Goiás’taki evinden gözaltına alındı. İki üniversitede görev yaptığı ifade edilen Alves’in aileyi kandırarak çocuklarını sırt çantasına koyduğu, ardından gece yarısı aracıyla hastaneden kaçtığı iddia edildi. Şüpheli kadının 8 yıla kadar hapsi isteniyor.

HASTANENİN GÜVENLİK KAMERALARINDAN TESPİT EDİLDİ

İngiltere'nin Daily Mail gazetesinin aktardığına göre, bebek, olayın yaşandığı gün ilerleyen saatlerde polisin düzenlediği operasyonla bulunarak yeniden ailesine teslim edildi. Alves’in bebeği doğduktan sadece 3 saat sonra, Uberlândia Federal Üniversite Hastanesi Kliniği’ndeki ebeveyn odasından kaçırdığı, aileye ise bunun öncesinde kendisini kızlarını beslemek için gelen bir çocuk doktoru olarak tanıttığı ifade edildi. 

Hastanenin güvenlik kamera kayıtlarına bakıldığında doktorun elinde battaniyeye sarılı bebekle birlikte oradan ayrıldığı, ardından arabayla yola çıktığı görüldü. O Tempo gazetesine göre, Claudia Alves, bebeği evine götürerek onu burada yardımcısının yanında bıraktı. Günün ilerleyen saatlerinde eve gelen polis memurları bebeği alıp yerel bir sağlık merkezine götürürken, Alves’in kendisi de evine döndüğünde polislerce gözaltına alındı. Bebeğin kalp rahatsızlığı olduğu ve özel bakıma ihtiyacı olduğu bilgisi verildi. 

GÖZALTINA ALINARAK ‘KAÇIRMA’ SUÇLAMASI YÖNELTİLDİ

Uberlândia Emniyet Müdürü Marcos Brandão, bebeğin durumunun iyi olduğunu söylerken, Alves’e ‘kaçırma’ suçlaması yöneltildi. Kaçırılan kişi 18 yaşından küçük olduğu için Alves atılı suçtan mahkum edilmesi halinde 8 yıla kadar hapis cezası alacak. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)