Bekaert bir çalışanı işten attı, fabrika önünde eylem başladı

Bekaert İzmit fabrikasında Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi bir işçi, tazminatsız bir şekilde işten atıldı. İşverenin tavrına tepki gösteren sendika üyesi işçiler ise eylem başlattı.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

KOCAELİ - Kocaeli’de bulunan Bekaert İzmit ve Kartepe fabrikalarındaki birleşmenin ardından Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş Sendikası arasındaki yetki uyuşmazlığı sürecinde işveren, toplu sözleşme için düşük zam oranlarını kabul ettirmek istedi.

4 gün önce zam oranlarını açıklayan işveren, dün Fatih Kaçan adlı Birleşik Metal-İş üyesi işçiyi tazminatsız bir şekilde işten attı. Bunun üzerine İzmit fabrikasında Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler, bu sabah eylem başlattı.

'RIZA GÖSTERMEYİZ'

Fabrika önündeki eylemde konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, "Burada sendikamıza karşı, özellikle yeni dönemde yetki isteyeceğimiz 4 Mayıs’a bir hafta kala şirket birleşmesi adı altında hile hurdayla sendikanın başına çorap örülmeye çalışılan bir iş yeri. Bundan bir yıl önce iş yeri baş temsilcimizi de attılar. Günlerce eylem olmuştu. Dün de bir arkadaşımız işten atıldı. İşveren yetki itirazını bahane göstererek toplu sözleşme yapmak istemiyor. Biz toplu sözleşme teklifini hazırladık ve işverene verdik. Yaklaşık 1 aydır da bu toplu sözleşmeyle ilgili işvereni razı etmek için demokratik hukuk çerçevesinde eylemlerimizi yürütüyoruz. Dün itibarıyla işveren bir arkadaşımızı türlü bahanelerle, tazminatsız işten attı. Sırf bu eylemi kırmak işçiyi yıldırmak istedi. Biz de bu sabah itibariyle kamuoyunun dikkatini buraya çekmek hem bilinci yükseltmek için buradayız. Tazminatsız, cezalandırır ve aç bırakırcasına işten atmaya rıza gösterecek değiliz. Büyük bir mücadelenin çoban ateşini yakmış bulunuyoruz" diye konuştu.

Etiketler Kocaeli İzmit Bekaert