Belçika’da Paskalya tavşanı çikolatalarının içinde uyuşturucu yakalandı

Brüksel’deki Zaventem Havalimanı’nda ekstazi hapının hammaddesi MDMA’dan yapılmış Paskalya tavşanı şeklinde çikolatalara el konuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gümrük görevlileri, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Zaventem Havalimanı’nda ekstazi hapının hammaddesi olan MDMA’dan yapılmış ve Belçika’dan Hong Kong’a gönderilen Paskalya tavşanı şeklinde çikolatalara el koydu.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, Avrupa’nın önde gelen çikolata üreticilerinden olan Belçika’da, Paskalya Bayramı nedeniyle en çok satılan ürünlerden biri olan Paskalya tavşanı şeklindeki çikolatalar, uyuşturucu kaçakçılığı için kullanıldı. Paskalya tavşanı şeklindeki çikolatalar, Zaventem Havalimanı’ndaki gümrük görevlilerinin dikkatini çekti. Normalden daha büyük olan, bir ya da iki kilo ağırlığındaki çikolata tavşanları inceleyen görevliler, bunların ekstazi hapının hammaddesi olan MDMA’dan yapıldığını saptadı. 

BİR KİLO ÇİKOLATADAN 6 BİN UYUŞTURUCU HAP ÜRETİLEBİLİYOR

Gümrük görevlilerinin açıklamasına göre her bir kiloluk ekstazi içeren çikolataların piyasa değeri 30 bin euro. Çikolataların 1 kilosundan ise yaklaşık 6 bin uyuşturucu hap üretilebiliyor.

Belçika'da daha önce çizgi film karakteri Peppa Pig kutusu içinde uyuşturucu yakalanmıştı. Görevliler, bu nedenle Paskalya tavşanı çikolatalarının dikkatlerini çektiğini söyledi.

ANVERS LİMANI, KOKAİN İÇİN ÖNEMLİ BİR VARIŞ NOKTASI HALİNE GELDİ

Belçika, çikolata üretiminin yanı sıra son yıllarda uyuşturucu kaçakçılığının da merkezi haline geldi. Güvenlik güçlerinin verilerine göre, Anvers (Antwerp) Limanı, Rotterdam Limanı’nı geçerek Latin Amerika'dan gelen kokain için en önemli varış noktası oldu. Belçika, ekstazi başta olmak üzere sentetik uyuşturucuların ticareti konusunda da ön plana çıkıyor.

Hollanda ve Belçika kırsalındaki ahır ve barakalarda kurulan laboratuvarlarda üretilen ekstazi hapları, posta yoluyla dünyanın birçok ülkesine gönderiliyor. (DIŞ HABERLER)