Belediye DEM Parti'ye geçti, devlet personelini geri çekti

Urfa'nın Hilvan ilçesinde 31 Mart'ta DEM Parti'ye geçen belediyede, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlık çeşitli kurumlardaki personellerini geri çekti. Bu nedenle bazı hizmetler durdu.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

URFA - DEM Partili Hilvan Belediyesi, Kadın Kültür Merkezi ile Kadın Yaşam Merkezi’nde görevli olan eğitmenlerin görevlerine Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tek taraflı bir şekilde son verildiğini ve bu nedenle kurs faaliyetlerinin zorunlu olarak durdurulduğunu açıkladı. İlçe kaymakamlığının da belediye bünyesinde görevlendirilen Toplum Yararına Personel (TYP) personellerini geri çektiğini belirten Belediye Eş Başkanı Serhan Paydaş, kararların siyasi olduğunu söyledi.

 

Konuyla ilgili Hilvan Belediyesi tarafından sosyal medya hesabında yapılan açıklamada, “Hilvan Belediyesi bünyesinde bulunan ‘Kadın Kültür Merkezi’ndeki mesleki eğitim kurs eğitmenlerinin, Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlerine tek taraflı olarak son verilmesi nedeniyle faaliyetler zorunlu olarak durdurulmuştur. Hilvan Belediyesi olarak; en kısa sürede yeni eğitmen kadrosunu oluşturup, Kadın Kültür Merkezi’ndeki mesleki eğitim kurs faaliyetlerini yeniden başlatacağız" ifadelerine yer verildi.

EŞ BAŞKAN PAYDAŞ: TOPLAM 12 EĞİTMENİN GÖREVİNE SON VERİLDİ

Bu konuda açıklamada bulunan Paydaş da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kendilerine haber vermeden eğitmenleri geri çektiğini belirterek şunları söyledi: “DEM Parti olarak 2 Haziran’da seçimleri kazanmamızdan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kadın Kültür Merkezi ile Kadın Yaşam Merkezi’nde görevlendirilmiş eğitmenleri geri çekti. Hem de hiçbir şekilde belediye başkanlığı ile iletişime geçmeden, herhangi bir bilgi vermeden eğitmenleri geri çekti.”

Her iki merkezde toplam on iki eğitmenin görevlendirildiğini ve hepsinin eğitmenlik görevlerine son verildiğini vurgulayan Eş Başkan Paydaş, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kadın Kültür Merkezi ile Kadın Yaşam Merkezi’mizde kuaför, el sanatları, dikiş-nakış, spor, Kur’an-ı Kerim, kreş, oyun odası gibi kurslarda toplam on iki eğitmen görevlendirilmişti. Ancak müdürlük, bize haber vermeden hepsini geri çekti. Yeniden eğitmen de göndermeyeceklerini beyan etmişler” diye konuştu.

Hilvan Belediyesi Eş Başkanı Paydaş, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kendilerine haber vermeden eğitmenleri geri çektiğini ifade etti. 

'BELEDİYEYE TAHSİS EDİLEN BİLGİ EVİNİ DE BOŞALTTILAR'

Paydaş, belediye tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ücretsiz bir şekilde tahsis edilen Bilgi Evi’nin de boşaltıldığını belirterek, “Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 3 yıllık sözleşme ile ücretsiz bir şekilde tahsis edilen Bilgi Evi vardı. Sözleşmenin bitmesine üç ay kaldığı halde, bize haber vermeden boşalttılar. Ayrıca, 2 Haziran’da belediye başkanlığını kazandıktan sonra, zaten kaymakamlığa bağlı olarak işe alınan Toplum Yararına Personel (TYP) vardı. Onlar da belediyenin bazı yerlerinde temizlik görevlisi olarak çalışıyorlardı. Onlar da hemen geri alındılar" ifadelerini kullandı.

'BELEDİYE ÇALIŞMALARINI ZORA SOKMAK İÇİN YAPILDI'

Kaymakamlık ile İlçe Milli Müdürlüğü’nün aldığı bu kararları “siyasi” olarak nitelendiren Eş Başkan Paydaş, sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “Belediyenin DEM Parti’ye geçmesinden çok kısa bir süre sonra kaymakamlık, Halk Eğitim Merkezi ve Milli Eğitim tarafından şimdiye kadar yapılan bu işlerinin eğitim ve hizmet odaklı değil de siyasi olduğunu görüyoruz. Yoksa niye şimdi kalkıp bu geri çekme kararlarını alıyor. Tabii, bu kararlar da siyasidir. Siyasi dememdeki kasıt, belediye çalışmalarını zora sokmak içindir. Tabii, biz durmayacağız. Bu konuda, belediye olarak da partisel olarak da kararlı ve kudretliyiz. En kısa sürede vatandaşlarımıza gerekli eğitimin verilmesi için, biz eğitmenleri ayarlayıp her iki Kadın Yaşam Merkezi’ni ve Bilgi Evi’ni aktif hale getireceğiz. Öğrencilerimizi ve eğitim alan vatandaşlarımızın eğitimlerinin devamı için gerekli her türlü çabayı sarf edeceğiz. Halk Eğitim Merkezi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevi olmasına rağmen, biz belediye olarak bu vazifeyi de üstleneceğiz."