BELMEK kursiyerleri sergi açtı: Kadınların Renkli Dünyası

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kurslarında eğitim gören kadınların eserlerinden oluşan sergi, 24 Mayıs'a kadar ziyarete açık olacak.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Beceri ve Meslek Edinme Kurslarında (BELMEK) eğitim gören kursiyerlerin hazırladıkları eserlerle sergi açıldı. Kızılay Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde açılan ‘Kadınların Renkli Dünyası Sergisi’, 24 Mayıs 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki kursiyerlerin hazırladığı sergide mozaikten takıya ahşap boyamadan taş bebeğe kadar pek çok ürün yer alıyor. 

Serginin açılışına ise Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Meslek Edinme Şube Müdürü Haluk Erdemir ve çok sayıda davetli katıldı.  

Kadınların sosyal hayata daha çok katılması, hoşça zaman geçirmesi, kültürel bilgi birikimi ve sanata olan ilgilerinin artırılması amacıyla kolay ulaşılabilir 58 kurs merkezi ile hizmet verdiklerini kaydeden Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, “BELMEK kurslarımızda; unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımızın öğrenilmesi ve gelecek nesillere aktarılması konusunda 31 branşta kurslar veriliyor. Kadınların Renkli Dünyası Sergi’mizde de yaklaşık 8 aylık çalışmanın sonucunda, 20 branşta bin 500 eser ortaya çıkartılarak sanatseverlerin beğenisine sunuldu” diye konuştu.  

Etiketler sergi belmek ankara