Benzetmeydi gerçek oldu: İç çamaşırlarına kadar haciz konuldu

İzmir Dikili'de bir vatandaşın evinden haczedilen malların listesi "artık bu kadar da olmaz" dedirtti. Alacak bir şey bulamayan memur, pet şişe, toz şeker, peçete ve süs çiçeklerini haczetti.

Fotoğraf: ANKA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Geçim sıkıntısının en belirgin göstergelerinden biri de icra dairelerinde biriken dosyalar. Dosyaların sayısındaki artış kadar haczedilen malların niteliği de Türkiye'de yoksulluğun ne kadar derin yaşandığını gösteriyor. Sözcü yazarı Aytunç Erkin, İzmir Dikili'de bir eve yapılan haciz işleminde satış için el konulan malların listesini köşesine taşıdı, "ev eşyaları dekorasyon malzemeleri" adı altında satışa çıkarılacak mallar için "Artık bu kadar da olmaz diyorsunuz" diye yazdı. Erkin'in köşe yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Devlete ait ilan.gov.tr internet adresindeki haczedilen ve satışa sunulacak olanlar arasında bir paket toz şeker bile var. Yalnız o değil, başörtüsü, elbise askısı, küçük mutfak tüpü, şapka, süs çiçekleri de vatandaşımızın içinde bulunduğu durumu göstermesi açısından da çarpıcı. Yani gariban birisinin evi haczedilmiş. Bunların yanı sıra içinde iç çamaşırlar ve elbiselerin olduğu gardrop, kömür sobası, plastik tabure, tül perde, yolluk, çay bardağı, sürahi, pet su şişesi, peçete gibi ürünlerin de haczedildiğini ilanda okuyunca ‘Artık bu kadar da olmaz ki’ diyorsunuz.

Tüm eşyalar için 20 bin 260 liralık muhammen bedel belirlendi. Bunların ilk satış tarihi de çok ilginç, sanki başka bir gün yokmuş gibi Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığımız 29 Ekim 2024’de açık artırmaya çıkarılacak. Açık artırma Dikili İcra Dairesi tarafından gerçekleştirilecek. (...)  İcra yoluyla satışa çıkarılanlara ‘Ev eşyaları dekorasyon malzemeleri’ deniliyor! Bakalım, satışa çıkarılan ev eşyaları ve dekorasyonlardan bazıları neymiş, kaç liradan satışa çıkarılacakmış resmi belgeden okuyalım: 

- Büyük boy pet şişe: 100 TL - Tava : 50 TL - Tül Perde : 250 TL - Sofra bezi : 150 TL - Minder : 100 TL - Terlik : 100 TL - Çarşaf : 50 TL - Havlu : 100 TL - Süs çiçeği : 50 TL - Sürahi : 100 TL - Defter : 50 TL - Peçete : 100 TL - Plastik Sandalye: 25 TL - Ahşap Askı : 50 TL - Kova ve leğen : 200 TL - Dikiş makinesi : 250 TL - Kömür sobası : 300 TL " (YAZININ TAMAMI) 

(HABER MERKEZİ)