Bergama'da esnaftan 'Millet Bahçesi' protestosu: Kepenk kapatacaklar

Bergama'da yapılmak istenen Millet Bahçesi Projesi'ni protesto eden esnaflar bugün kepenk kapatacak.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'in Bergama ilçesinde 14 Eylül Stadyumu'nu da içerisine alan toplam 51 bin 569 metrekarelik alana yapılmak istenen Millet Bahçesi Projesi daha önce de tepkilere neden olmuştu. Son olarak ise AK Partili Bergama Belediyesi, stadyum çevresindeki esnafa ”riskli yapı” tespiti nedeniyle yıkım yapılacağı, 60 gün içerisinde iş yerlerini tahliye etmesi gerektiğine dair yazı gönderdi.

Yaşanan durum tepkilere neden olurken, esnaf belediyenin bu tavrını protesto etmek için kepenk kapatma kararı aldı. Bugün 13.00 ile 15.00 arasında kepenk kapatarak hizmet vermeyecek olan esnaflar, Bergama Belediyesi meclis toplantısına da giderek mağduriyetlerini anlatacak.

NE OLMUŞTU?

Daha önce madencilik faaliyetleri kaynaklı doğa talanı ile sık sık gündeme gelen İzmir'in Bergama ilçesinde, ilçe merkezine yapılmak istenen Millet Bahçesi Projesi son dönemde tartışmalı konulardan biri. 14 Eylül Stadı’nı da kapsayan toplamda 51 bin 569,49 metrekare alana yapılmak istenen Millet Bahçesi projesi kapsamında, yürüyüş ve bisiklet yolları, kütüphane, kıraathane inşa edilmesi planlanıyor.

Alanın kuzeyinde ve güneyinde park alanı olarak belirlenmiş iki alanda, iki ve beş katlı yeni ticaret alanları yapılması da öngörülüyor. Böylelikle stat haricinde bu park alanlarının da imara açılacağı anlaşılırken, stat alanının çevresinde bulunan dükkanlar ise kaldırılacak. Ayrıca stadın olduğu bölgenin “kamu yararı gözetilerek koruma altına alınan” şeklinde tanımlanan 2’inci Derece SİT alanı olması da dikkat çekiyor. Yine projenin yapılacağı bazı alanlar da 3’üncü Derece SİT Alanı kapsamında. (DUVAR)