Bernie Sanders, seçimlerde Biden'ı destekleyecek: 'İhtiyacımız olan son şey Trump'

ABD'li senatör Bernie Sanders, "Bu ülkenin ihtiyacı olan en son şey, Amerikan demokrasisinin altını oyan Donald Trump ya da başka bir sağcı demagog" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı ve Demokrat Partili siyasetçi Joe Biden'ın 2024 Başkanlık seçimlerinde yeniden aday adayı olacağını resmi olarak açıklamasının ardından Vermont Senatörü Bernie Sanders, başkan adayı olmayacağını, bunun yerine Biden'ın yeniden seçilmesini destekleyeceğini açıkladı.

2020 Başkanlık seçimleri öncesinde Demokrat Parti'nin aday adayları arasında yapılan ön seçimlerde Biden'ın rakibi olan Sanders, ABD basınına yaptığı açıklamada, 'Başkan'ın yeniden seçildiğini görmek için yapabileceği her şey yapacağını' söyledi. Bernie Sanders, "Bu ülkenin ihtiyacı olan en son şey, Amerikan demokrasisinin altını oyan, kadınların seçme hakkını elinden alan, silahlı şiddet krizini, ırkçılığı, cinsiyetçiliği ya da homofobiyi ele almayan bir Donald Trump ya da başka bir sağcı demagog" dedi. 

'İŞÇİ SINIFI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİNDEN EMİN OLACAĞIZ' 

"İnsanlar yapmak istediklerini yapacaktır" diyen Bernie Sanders, "Joe Biden'ın Demokrat Parti adayı olacağını düşünüyorum. Ve benim işim ve bence ilerici hareketin işi, ayağa kalkıp bu ülkenin işçi sınırı için mücadele ettiğinden ve hiçbir şeyi cepte görmediğinden emin olmak" ifadelerini kullandı. Bir daha başkan adayı olmayacağının da sinyalini veren Sanders, "Başkan adayı olmak harika bir deneyim. Ben bundan çok keyif aldım; umarım, Amerikan siyasetinin doğasında bir etki yaratabilmişizdir" ifadelerini kullandı. 

TRUMP: ADAY OLMAYI DÜŞÜNMESİ BİLE AKIL ALMAZ

Joe Biden'ın adaylık açıklaması hakkında ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayı Donald Trump da açıklama yaptı. Trump, Biden'ın aday olmasıyla ilgili, "Böylesine vahim ve başarısız bir başkanlıkla Biden'ın yeniden seçilmek için aday olmayı düşünmesi bile akıl almaz" yorumunu yaptı.

Donald Trump, Joe Biden'ın adaylığını duyurmasının ardından kendi sitesinden konuya ilişkin görüntülü bir mesaj paylaştı. Trump, "Amerikan tarihinin en kötü beş başkanını alıp bir araya getirdiğiniz bile bunlar, birkaç yıldır Joe Biden'ın ulusumuza verdiği zararı vermezler. Yanına bile yaklaşamazlar" dedi.

'BIDEN, ABD'Yİ KÜÇÜK DÜŞÜRDÜ'

AA'nın aktardığına göre, Joe Biden'ın ekonomi politikalarını eleştiren Donald Trump, ülkede enflasyonun son yarım yüzyılın en kötü seviyede olduğunu ve bankaların battığını ifade etti. Trump, kendi döneminde uyguladığı göçmen karşıtı politikaları överken, 'solcuların' ülkeyi kötü bir hale getirdiğini öne sürdü.

Biden'ın ABD'yi dünya sahnesinde de 'küçük düşürdüğünü' kaydeden Trump, yönetimin ülkeyi Üçüncü Dünya Savaşı'nın eşiğine getirdiğini savundu. Trump, geçmiş seçimlerde hile yapıldığı iddiasını yineleyerek, mesajını 2024 seçimlerinde Biden'ı yenme sözüyle bitirdi. (DIŞ HABERLER)