Beryl Kasırgası Karayipler'i vurdu: En az 1 ölü

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Beryl Kasırgası'nın hızının saatte 257 kilometreye ulaştığını açıkladı. Kasırga sebebiyle St. Vincent ve Grenadines'de bir kişi hayatını kaybetti.

Fotoğraflar: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Atlantik Okyanusu'nda oluşan Beryl Kasırgası'nın şiddeti 'kategori 5'e çıkarken, kasırga nedeniyle ilk belirlemelere göre bir kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. 

Beryl Kasırgası 2005'teki Emily Kasırgası'nın ardından 'kategori 5'e ulaşan ikinci Atlantik kasırgası oldu. ABD Ulusal Kasırga Merkezi'nden (NHC) yapılan açıklamada da kasırganın hızının saatte 257 kilometreye ulaştığı bildirildi. Kasırganın şiddetinin, gelecek günlerde birçok kez değişiklik göstereceği belirtilen açıklamada, kasırganın Karayipler'in merkezinde ve Jamaika'ya ilerlerken de şiddetini koruyacağı kaydedildi.

BAŞBAKAN GONSALVES: BU, ŞAKA DEĞİL

AA'nın aktardığına göre, 1 Temmuz Pazartesi günü yerel saatle 11.00'de Grenada'nın Carriacou Adası'nı saatte 241 kilometre hızla vuran kasırga sonucu Carriacou'da can kaybı olmazken, kasırga nedeniyle St. Vincent ve Grenadines'de bir kişi hayatını kaybetti. St. Vincent ve Grenadines Başbakanı Ralph Gonsalves, ülkedeki elektriğin ve suyun kesik olduğunu ve Union Adası'ndaki yerleşiminin yüzde 90'ının zarar gördüğünü açıkladı.

Gonsalves, konuya ilişkin açıklamasında, "Bu, şaka değil" diyerek, halka daha önce yaşanan kasırgaların yol açtığı hasarı hatırlattı. Ofisinden halka hitap eden Başbakan, kendisinin de kasırga karşısında bodrum katına sığınacağını anlattı. Gonsalves, "Çatı, özellikle de eski olan kısmı, hızı saatte 150 mile ulaşacak rüzgarlara dayanmayabilir. Ben de alt kata inmek için hazırlık yapıyorum" ifadelerini kullandı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)