Beryl Kasırgası Teksas'a ulaştı: Limanlar kapatıldı, tahliye emri verildi

Karayipler'de en az 11 ölüme yola açan Beryl Kasırgası, ABD'nin Teksas eyaletine ulaştı. Limanlar kapatıldı, sahil kasabalarında yaşayanlar tahliye emirleri üzerine bölgeden ayrılmaya başladı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bugüne kadar en az 11 kişinin ölümüne yol açan Beryl Kasırgası, daha önceden uyarı yapıldığı üzere bugün ABD'nin Teksas eyaletinin kıyılarına ulaştı. ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) konuya ilişkin olarak bugün bir açıklama yaparak kasırganın Teksas'taki Matagorda bölgesine ulaştığı bilgisini verdi. Şiddeti aşamalı olarak 5'ten 1'e kadar inen kasırganın Houston'un güneybatısında saatte 135 kilometre hızla estiği ifade edildi. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Beryl Kasırgası, Teksas kıyılarına ulaşmadan önce eyalette bulunan en büyük limanlar kapatılmış, buralardaki operasyonlar ve gemi trafiği durdurulmuştu. Dün NHC'den yapılan açıklamada da kasırganın 1'e düştüğü belirtilen şiddet düzeyinin yeniden 2'ye çıkabileceği uyarısında bulunulmuştu. 

EV VE İŞYERLERİNDE KASIRGAYA KARŞI ÖNLEM ALINDI

Sahil Güvenlik, dün yaptığı açıklamada, yaklaşan kasırga karşısında Corpus Christi, Houston, Galveston, Freeport ve Texas City limanlarının kapatıldığını bildirdi. Bu kararla, 12 saat içinde etkili olması beklenen kuvvetli fırtına karşısında gemi hareketleri ve kargo operasyonları da sınırlandırıldı. Houston'a yaklaşık 322 kilometre mesafedeki Corpus Christi, ABD'deki en önemli ham petrol ihracat merkezi olarak kabul ediliyor. Texas City ve Freeport da petrol ve rafine ürünlerin taşınması konusunda önemli merkezlerden ikisi. Limanların kapatılması ise ham ve rafine petrol sevkinin bir süreliğine durması anlamına gelebilir.

Öte yandan, Teksas sahilinde yaşayanlar da evlerinin ve iş yerlerinin camlarını tahtalarla kapatarak kasırgaya karşı önlem aldı. Tahliye emri verilmesinin ardından sahil kasabalarında oturanlar bulundukları yerlerden ayrılmaya başladı. Beryl Kasırgası, Teksas’a doğru yaklaşırken yetkililer elektrik kesintisine ve sele karşı da uyarıda bulunmuştu. Teksas Valisi Greg Abbott, sahil kesiminde oturanlardan ve tatilcilerden çoğunun uyarılara rağmen bölgede kaldığını ve bunun endişeye yol açtığını söylemişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)