VİDEO

Beşiktaş Kazan'a veda ediyor: Ruhu yaşayacak…

Beşiktaş'ta semtin ve taraftarın ikonik mekanı Kazan bugün kapanıyor. Mekanı son gününde işletmecisi Korkut Soydan ve eski futbolcu Mehmet Özdilek anlattı.

DUVAR - İstanbul Beşiktaş'ta 45 yıldır hizmet veren sembol mekan Kazan, bugün son kez müdavimlerini ağırlıyor. Onlarca yıldır Beşiktaş maçları öncesinde taraftarların buluşma noktası olan ve birçok efsane isme ev sahipliği yapan Kazan'ın hikayesi, 'hayat şartları' sebebiyle sona eriyor.

İşletmenin sosyal medya hesabından dün yapılan açıklamada, mekanın yeni adresini duyuracağı da belirtildi ve şu mesaj paylaşıldı:  

Teşekkürler, "Semtimiz Beşiktaş'a, Beşiktaş taraftarına, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne, Beşiktaşlı olmasa da dostluk kurduğumuz tüm müşterilerimize, komşularımıza, sponsorlarımıza, iş ortaklarımıza, tüm arkadaşlarımıza, dostlarımıza, buz gibi yudumları birlikte aldığımız, omuz omuza coştuğumuz, keyifle muhabbet ettiğimiz herkese teşekkürler. Her zaman dostluğun kazandığı ilk 45 yılı deviriyor, ikinci 45 yıl için tebdil-i mekanda ferahlık vardır diyoruz. Yeni adresimizi duyurana kadar, dostlukla kalın."

KAZAN'IN SON MÜŞTERİLERİ...

Bugün kapanacak mekanda, işletmeci Korkut Soydan, Beşiktaş'ın eski futbolcularından ve sembol isimlerinden Mehmet Özdilek (Şifo Mehmet) ile konuştuk.

Korkut Soydan, kapanma gerekçesini "Pandemiden beri gelişen süreçte bazı sıkıntılar oluştu" diyerek açıkladı ve Kazan'ı başka bir yerde yeniden açmak istediklerini söyledi. Soydan "Beşiktaş'ta olması önceliğimiz" ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

"Biz bugün burayı sonlandırıyor olabiliriz. Lokasyon olarak sonlanıyor ama Kazan ruhu devam edecektir, ben buna inanıyorum. Bu bölgenin adını Kazan koydu Beşiktaşlı taraftarlar. Her şeyin bir sonu olduğu gibi, bunun da böyle bir sonu olacakmış. İyi ki Beşiktaşlı olmuşuz."

'BEŞİKTAŞ'IN MABET MEKANI'

Şifo Mehmet, Kazan'la olan hikayesini şöyle anlattı:

"1988'de Kazan'la tanıştım. Buranın sahibi Celal Soydan Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi'ydi. Benim Beşiktaş'a gelmemde en önemli etkendir Celal Bey.

Beşiktaş semti çok özel bir semttir. Kazan da bu semtin en önemli mekanlarından biridir. Beşiktaş taraftarlarının maçtan önce bir araya geldiği, maçtan sonra sevinci ve üzüntüyü yaşadığı, maçı yorumladığı, Beşiktaş'ın mabet olan mekanlarından biridir. Burada emeği geçen Soydan ailesine teşekkür ediyorum Beşiktaş'a böyle bir mekan kazandırdıkları için. Bugün kapanmasına rağmen o sıcaklığı hala burada hissedebiliyorsunuz."

(HABER MERKEZİ)