Beşiktaş'ın eski başkan adayı, Erkan Baş ve Barış Atay'a teşekkür etti, Alpay Özalan'ı eleştirdi

TİP vekili Ahmet Şık'a Meclis kürsüsünde saldıran AK Parti İzmir Milletvekili ve eski milli futbolcu Alpay Özalan'a bir tepki de Beşiktaş'ın eski başkan adayı Hürser Tekinoktay'dan geldi.

Fotoğraf: 12punto
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İki kez Beşiktaş'ın başkan adayı olan, daha önce Beşiktaş'ta antrenörlük de yapan Hürser Tekinoktay, Meclis'te Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a saldıran AK Partili Alpay Özalan'ı eleştirdi. 

X hesabından yaptığı paylaşımda, "Öncelikle BJK Kongre Üyesi olan TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve Beşiktaşlı olduğunu her fırsatta dile getiren Barış Atay'a bugüne kadar Beşiktaş ile siyaseti yan yana getirmedikleri için teşekkür ederim" diyen Tekinoktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Erkan Baş, dün yaşanan olayda eski bir Beşiktaşlı olan Alpay'ın kadim dostunuz milletvekili Ahmet Şık'a saldırması son derece talihsiz ve bir o kadar da üzücü bir olaydır. Hepimizin aynı renklerin sevdalısı olduğumuz yerde Türkiye'deki hoş olmayan iklimin TBMM'nin içine de sıçramış olması, özellikle her Türk vatandaşı gibi bizleri de derinden yaralamıştır. Sizlere ve Ahmet Şık'a tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletirken; Alpay'ın hâlâ Fatih Terim'li futbol sahalarındaki günlerinden kopamadığını görmek bir başka talihsizliktir."

'İSTİFANI SAYIN CUMHURBAŞKANINA VER'

"Sevgili Alpay, 11 Ekim 2003 günü Euro 2004 finallerine doğrudan katılmak için İngiltere ile oynadığımız maçta İngiliz milli takımının kazandığı penaltıyı Beckham'ın kaçırmasından sonra öfkeyle üzerine gidip bir şeyler söylemiştin. O da yetmemişti, devre arasında Beckham'ın üstüne yürüyüp bir şeyler yapmıştın. İngiltere'de oynuyordun, İngilizler kendi kaptanlarına yapılana büyük tepki gösterdi. Ve oynadığın şehir olan Birmingham'ın merkezine senin 5 numaralı forman bulunan bir kukla astılar. Orada bizi temsil ediyordun, tarih yazman gerekiyordu. Yetenekliydin, iyi futbolcuydun. Ama tarihi kötü yazdın, hepimiz üzüldük."

"3 yıl sonra; 16 Kasım 2006’da İstanbul’da oynanan Türkiye-İsviçre olaylı maçından sonra yaşanan hadiselerden ötürü İsviçre halkından 'özür dilemiştin'. Bunun üzerine Blick gazetesi bir anket başlatmış ve ankette, İsviçre halkına 'Alpay’ı affedelim mi, affetmeyelim mi?' diye sormuşlardı. Binin üzerinde katılımcının yüzde 30’u 'Affedelim' derken, yüzde 70’i karşı çıkmıştı. Sen de bu anketten sonra yaptığın açıklamada; 'Anlıyorum, ancak onlar beni daha sonra daha iyi anlayacak. Çünkü olay daha çok yeni. Ben onlara şimdilik hak veriyorum' demiştin. Bak aradan yıllar geçti, şimdi sen milletin seçtiği vekile 20 yıl önce yaptığın gibi hiç yapılmaması gereken bir şeyi yaptın."

"Sevgili Alpay, Beşiktaş'ta çok iyi günlerin geçti. Samimiyetin, sempatikliğin ve sahadaki kalpten oyunlarınla gönüllerimizi fethettin. Sana bir dost tavsiyesi; genel başkanları Beşiktaşlı olan TİP mensuplarından, TBMM vekillerinden, mensubu olduğun partinden bir özür dile. Hâlâ gençlik günlerindeki gibi coşkular yaşadığını ve hata yaptığını söyle. Ardından da istifanı sayın Cumhurbaşkanına ver. İnan; İsviçre halkı başta olmak üzere insanlar seni daha iyi anlayacaklardır."

(SOSYAL MEDYA)