Beyaz Saray: Biden, Putin ile görüştü

Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden'ın, Rusya lideri Putin ile telefon görüşmesi yaptığını duyurdu. Biden görüşmede, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağı konusunda endişesini dile getirdi.

Joe Biden ve Vladimir Putin
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Biden ve Putin görüşmede bir dizi bölgesel ve küresel meseleyi ele aldı.

Başkan Biden, görüşmede, ABD’nin Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne sarsılmaz bağlılığını vurguladı, işgal altındaki Kırım'da ve Ukrayna sınırlarında ani Rus askeri yığınağıyla ilgili endişeleri dile getirdi.

'ULUSAL ÇIKARLARIMIZI KORUYACAĞIZ'

Biden, ABD'nin siber izinsiz girişler ve seçim müdahalesi gibi Rusya'nın eylemlerine yanıt olarak ulusal çıkarlarını savunmak için sıkı bir şekilde hareket edeceğini açıkça belirtti.

Rusya'ya gerilimi azaltma çağrısında bulunan Biden, Rusya ile ABD çıkarlarıyla tutarlı ve öngörülebilir bir ilişki kurma hedefini yineledi ve önümüzdeki aylarda ABD ve Rusya'nın karşı karşıya olduğu tüm sorunları tartışmak için üçüncü bir ülkede bir zirve toplantısı önerdi.

Biden, ayrıca  iki ülke arasındaki nükleer silah azaltma anlaşması uyarınca, silah kontrolü ve ortaya çıkan güvenlik konularında stratejik bir istikrar diyalogu yürütme niyetini de dile getirdi. (HABER MERKEZİ)