Beyaz Saray’da 2 istifa daha

Donald Trump taraftarlarının Kongre binasını basmasının ardından Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Sarah Matthews ve Beyaz Saray Sosyal İşler Müdürü Rickie Niceta görevlerinden istifa etti. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Matt Pottinger ile Beyaz Saray Özel Kalem Yardımcısı Chris Liddell’ın da istifa etmeyi düşündüğü ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD'de seçim sonuçlarını kabul etmeyen Başkan Donald Trump'ın yanlılarının Kongre baskını sonrası Beyaz Saray’dan peş peşe istifa haberleri gelmeye başladı. Bir dönem Beyaz Saray Sözcülüğü görevini de yürüten Trump'ın eşi Melania Trump'ın Özel Kalem Müdürü Stephanie Grisham’ın ardından, Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Sarah Matthews ile Beyaz Saray Sosyal İşler Müdürü Rickie Niceta da istifalarını açıkladı. 

‘O'Brien da istifayı düşünüyor’

Ayrıca Amerikan basınında yer alan iddialara göre, Beyaz Saray'daki başka isimler de istifalarını açıklamayı planlıyor. Bu isimler arasında Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Matt Pottinger ve Beyaz Saray Özel Kalem Yardımcısı Chris Liddell da bulunuyor. (AA)