Beylikdüzü'nde 'Pedallar Kadınlar İçin Dönüyor'

Beylikdüzü Belediyesi'nin, 'Pedallar Kadınlar İçin Dönüyor' sloganıyla başlattığı kadınlara özel bisiklet sürüş eğitimi programına katılan 200’e yakın kadın bisiklet sürücüsü sertifikalarını aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beylikdüzü Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ve Kırlangıç Bisiklet Spor Kulübü iş birliği ile düzenlenen kadınlara özel bisiklet sürüş eğitimi programında eğitimler tamamlandı. Eğitim programı kapsamında, kadınlara güvenli bisiklet sürüş teknikleri, trafik kuralları ve temel bakım konularında bilgi verildi. Eğitimlerde daha önce hiç bisiklet sürme eğitimi almamış ya da kendini geliştirmek isteyen 200’e yakın kadın bisiklet sürücüsüne sertifikaları verildi.

Yaşam Vadisi 1 Etap Çanakkale Rölyef Alanı’nda düzenlenen sertifika törenine Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Emel Turan, Beylikdüzü Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mehmet Esmer, belediye meclis üyeleri katıldı.

Törende konuşan Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Emel Turan, bisiklet sürmenin önemine vurgu yaparak, ilçedeki bisiklet yollarının kullanımını teşvik etti. Turan, “Eğitimlere katılım sağlayan herkes başarıyla ayrıldı. Kimi düştü, kimi kalktı ama mutlaka bisiklet sürmeyi öğrendi. Azminizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. İyi bir işe imza attığımızı göstermiş oldunuz. Bu çabaların karşılığı bir belgeyle, bir anı olarak kalsın istedik. Eğitimlerimiz bundan sonra da devam edecek. ‘Ben de öğrenmek istiyorum’ diyen arkadaşınız, komşunuz varsa, bizimle iletişime geçmesi yeter. Beylikdüzü Belediyesi olarak bisiklet yolları yapıyoruz ve bisiklet yollarımızın uzunluğu, ilçemizin bisiklet sürmeye elverişli olduğunu gösteriyor. Yeter ki isteyelim, burada buluşalım, sürüşlerimizi yapalım, öğrenmekle bırakmayalım” diye konuştu. Eğitimleri başarı ile tamamlayan kadınlar, Beylikdüzü Belediyesi ve Kırlangıç Bisiklet Spor Kulübü’ne böyle bir fırsatı sundukları için teşekkür ederek, eğitimin kendileri için oldukça faydalı olduğunu ifade ettiler.