Beyoğlu'nda sokak ortasında cinsel saldırıya tepkiler sonrası yeniden gözaltı

İstanbul Beyoğlu’nda iki kişi yolda yürüyen kadına cinsel saldırıda bulundu. Gözaltına alınıp serbest bırakılan şüpheliler yeniden gözaltına alındı. Hakimliğe sevk edilen iki kişi tutuklandı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR-  Beyoğlu, Hüseyinağa Mahallesi’nde Semir Tarhan (31) ve Ömer Konu (27)  isimli erkekler, 1 Ekim Salı günü saat 04.00 sıralarında sokakta yürüyen 25 yaşındaki İ.A.’yı takip etti. Bir süre sonra kadının üzerine yürüyen şüpheliler, duvara sıkıştırıp taciz etmeye başladı. Çığlık atan kadını kurtarmak için çevredekiler müdahale etti.

O sırada tacizcilerden biri, “amcamın kızı" diyerek çevredekilerden kurtulmak istedi. "Amcanın kızı olsa ne olur" diyerek tepki gösteren vatandaşlar kadını tacizcilerin elinden kurtardı. Şüpheliler olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alındı. 

ŞİKAYETÇİ OLMADI, ŞÜPHELİLER SERBEST

İ.A.'nın şüphelilerden şikayetçi olmadığı öğrenildi. Şüpheliler ise ifadeleri alınması sonrasında serbest bırakıldı. Semir T.‘nin “cinsel saldırı", “mukavemet", “uyuşturucu madde kullanmak, “gasp" suçlarından Ömer K.’nın ise “cinsel saldırı, “kasten yaralama", “mukavemet", “otodan hırsızlık" suçlarından kaydı olduğu öğrenildi.

YENİDEN GÖZALTI 

Emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılan kişiler hakkında savcılığın itirazı sonrası yeniden gözaltına  kararı verildi. Saldırganlar Semir T.  ve Ömer K. yeniden gözaltına alındı. 

Şüphelilerden Semir T, Mersin'de düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüpheli, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince emniyete götürüldü.

İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan Ömer K. de Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Taksim Şehit Haşim Usta Polis Merkezi'ne götürüldü.

Semir T.'nin ifadesi, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Savcısı tarafından alındı. Diğer şüpheli Ö.K. emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık ifadesi alınmak üzere İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü.

Her iki şüpheli, ifadeleri sonrası "cinsel saldırı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından tutuklanmaları talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik 2 kişinin de tutuklanmasına karar verdi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)