Biber gazı satışlarında artış: Dakikada bir sipariş geldi

Hafta sonu yaşanan kadın cinayetlerinin ardından cumartesi ve pazar günleri biber gazı satışlarında dikkat çeken bir artış oldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Hafta sonu gerçekleşen kadın cinayetlerinin ardından biber gazı satışlarında gözle görülür bir artış yaşandı.

Üretimi Türkiye'de yapılan bir biber gazı markasının yetkili satış bayisinin sahibi olan Erkan Keskin, normalde kurumlara toplu satışlar yaptıklarını ancak geride bıraktığımız hafta sonu çok fazla bireysel sipariş aldıklarını söyledi.

'DAKİKADA BİR SİPARİŞ GELDİ, YETİŞEMEDİK'

Cumartesi gününden itibaren rutin günlük siparişlerinin neredeyse 30 katı sipariş aldıklarını belirten Keskin, “1000'in üzerinde, hatta 2000'e yakın sipariş aldık cumartesi ve pazar günleri. Öyle ki 'stoklar tükenmiştir' uyarısı yazmak zorunda kaldık bir süre internet sitemize. Çünkü siparişlere ve kargolamaya yetişemedik. Dakikada bir sipariş düşüyordu sisteme” dedi.

Talep bu kadar çok olunca bazı bayiilerin fiyatları artırdığını gördüklerini söyleyen Keskin, bu durumu kınadıklarını söyledi.

'BİBER GAZI SADECE ZAMAN KAZANMAK İÇİN KULLANILMALI'

Biber gazının sokakta bir nebze olsun güvenli yürümeyi sağladığını kaydeden Keskin, biber gazının kullanımına dair de şu önerilerde bulundu: “Olası bir tehlikede saldırganın yüzü hedef alınıp 1-2 saniye yüze sıkılmalı ve hemen güvenli bir yere geçilmeli. Biber gazı sadece zaman kazanmak için kullanılabilir” dedi.

'KEŞKE BU KADAR ÇOK SATIŞ OLMASAYDI'

Keskin, satışların bu denli artmış olmasına ilişkin “Keşke bu olaylar yaşanmasaydı ve bu kadar satış olmasaydı ve biz önceki dönemlerdeki gibi sadece kurumlara satış yapsaydık” dedi.

'DAHA ÇOK KADIN ULAŞABİLSİN İSTEDİK'

Bir başka bayiinin yetkilisi de satışlarının hafta sonu ikiye katlandığını söyledi. Günde 30-40 adet biber gazı satarken 60-70 adet sipariş aldıklarını söyleyen yetkili, “Talep çok olunca zam yapan satıcılar olduğunu gördük. Biz zam yapmayı düşünmedik çünkü daha çok kadının ulaşabilmesini istedik” dedi.

ÜRETİCİ FİRMA: STOK SIKINTISI YAŞADIK, ÜRETİMİ ARTIRDIK

En çok tercih edilen biber gazı firmasının yetkilisi Merve Güler de bayiilere toptan satış yaptıklarını, hafta sonu özellikle online satış yapan bayiilerden yoğun bir talep geldiğini söyledi. Planlamanın üzerinde bir talep geldiğini, stok sıkıntısı yaşadıklarını belirten Güler, üretimi hızlandırdıklarını ifade etti. Güler, “Keşke böyle olaylar olmasaydı ve bu talep yoğunluğunu yaşamasaydık” dedi.