Biden: Gizli Servis’e Trump’ın güvenliği için talimat verdim

ABD Başkanı Biden, Trump'a yönelik suikast girişimini değerlendirdi: Jill ile ben, o ve ailesi için dua ediyoruz. Saldırganın motivasyonuna dair bilgiye sahip değiliz, yalnız kim olduğunu biliyoruz.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden, eski başkan ve Cumhuriyetçi Partili rakibi Donald Trump’a yönelik suikast girişimine ilişkin "Amerika'da herhangi bir şiddete yer yoktur. Suikast girişimi, ulus olarak savunduğumuz her şeye aykırıdır. Amerika böyle değil ve bunun olmasına izin veremeyiz" dedi. 

Suikast girişiminin ardından Beyaz Saray’da basın toplantısı düzenleyen Biden özetle şunları söyledi: 

- Dün gece Donald Trump ile konuştum. Durumu iyi olduğu ve iyileştiği için gerçekten memnunum. Kısa ve iyi bir sohbet gerçekleştirdik. Jill ve ben O ve ailesi için dua ediyoruz. Ayrıca öldürülen kurbanın ailesine de en derin taziyelerimizi iletiyoruz. O, ailesini koruyan bir babaydı.  

- Ayrıca yaralananların tamamen iyileşmesi için dua ediyor ve Gizli Servis ajanlarına ve diğer kolluk kuvvetlerine ve ulusumuz için hayatlarını riske atan bireylere teşekkürlerimizi iletiyoruz.  

- Dün gece de söylediğim gibi, Amerika'da bu tür bir şiddete ya da herhangi bir şiddete yer yoktur. Suikast girişimi, ulus olarak savunduğumuz her şeye aykırıdır. Biz ulus olarak böyle değiliz, Amerika böyle değil ve bunun olmasına izin veremeyiz. Birlik, ulaşılması zor bir hedeftir ancak şu anda hiçbir şey birlikten daha önemli değildir.   

'VARSAYIMDA BULUNMAYIN, BIRAKIN FBI İŞİNİ YAPSIN'

- Başkan Yardımcısı Harris ve ben az önce Beyaz Saray Durum Odası’nda, FBI Direktörü, İç Güvenlik Bakanı, Başsavcı, Gizli Servis Direktörü, İç Güvenlik Danışmanım ve Ulusal Güvenlik Danışmanımın da aralarında bulunduğu Güvenlik Ekibim tarafından bilgilendirildik. Henüz ilk aşamalarında olan bu soruşturmayı FBI yürütüyor.

- Saldırganın motivasyonuna dair herhangi bir bilgiye sahip değiliz, yalnızca kim olduğunu biliyoruz. Herkese çağrıda bulunuyorum, lütfen saldırganın saikleri ya da bağlantıları hakkında varsayımlarda bulunmayın. Bırakın FBI ve ortak kurumları işlerini yapsın. Bu soruşturmanın eksiksiz ve hızlı bir şekilde yürütülmesi talimatını verdim ve müfettişler bunu yapmak için ihtiyaç duydukları her türlü kaynağa sahip olacaklar.   

- Bu soruşturma devam ederken yapacaklarımız şunlardır. İlk olarak, sayın Trump eski bir başkan ve Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olarak zaten yüksek bir güvenlik seviyesine sahip. Gizli Servis'e, güvenliğinin devamını sağlamak için gerekli her türlü kaynak ve koruyucu tedbiri sağlaması talimatını verdim. İkinci olarak, Gizli Servis Başkanı’na yarın başlaması planlanan Cumhuriyetçi Ulusal Kongre için tüm güvenlik önlemlerini gözden geçirmesi talimatını verdim. Üçüncü olarak da dünkü mitingde tam olarak ne olduğunu değerlendirmek üzere bağımsız bir ulusal güvenlik incelemesi yapılması talimatını verdim. Bu bağımsız incelemenin sonuçlarını da Amerikan halkı ile paylaşacağız. Ve son olarak, bu akşam Oval Ofis'te bu konu hakkında daha uzun konuşacağım. Tek bir ulus olarak birleşmeliyiz. Tek bir ulus olarak birleşmeli, kim olduğumuzu göstermeliyiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)