Biden, İsrail askerlerinin öldürdüğü Eygi için ilk kez konuştu: Kurşun yerden sekmiş

Biden, Batı Şeria'da İsrail askerlerinin katlettiği ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili ilk kez konuştu: Yere çarpıp seken kurşunun sonucu bir kazaydı. Onu anlamaya çalışıyorum.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria’da öldürülen 26 yaşındaki ABD-Türkiye çifte vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi için İsrail’e hızlı, kapsamlı ve şeffaf bir soruşturma yapması çağrısı yaparken Başkan Biden'dan farklı bir açıklama geldi. 

Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın da Eygi’nin öldürülmesinin “meşrulaştırılamayacağını” ifade etmesine rağmen ABD Başkanı Biden olaya "kaza" dedi.  

AA'nın aktardığına göre ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'dan New York'a doğru yola çıkmak üzere ayrılırken Eygi ile ilgili soruyu yanıtladı.

Biden, İsrail'in Eygi'nin öldürülmesini kabul etmesiyle ilgili yorumunu soran gazeteciye konuyla ilgili daha detaylı bilgi aldığını belirterek "Öyle gözüküyor ki bu bir kazaydı, (kurşun) yerden sekerek kaza ile onu vurmuş. Halen bu konu üzerine çalışıyorum" yanıtı verdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Londra'da yaptığı açıklamada, "Onun öldürülmesi hem sebepsiz hem de haksızdı. Hiç kimse protestoya katıldığı için vurulmamalı ve öldürülmemeli" demişti.

İsrail ordusu, Eygi'nin öldürülmesine ilişkin açıklamasında, Eygi'nin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu "kasıt olmadan öldürülmüş olabileceği", Eygi’yi vuran İsrail askerinin, "bu sırada başka bir göstericiyi hedef almak istediğini" iddia etmişti.

İsrail Askeri Polisi Cezai Soruşturma Birimi tarafından yürütülen soruşturmanın sonuçlarının Askeri Savcılığa sunulacağı aktarılmıştı.

Ayrıca İsrail'in, Eygi'nin cesedi üzerinde otopsi talebinde bulunduğu kaydedilmişti.

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)