Biden: Putin'in Mariupol'u kontrol edip etmediği şüpheli

ABD Başkanı Joe Biden Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'nın Mariupol kentini ele geçirdiği yönündeki açıklamalarına "Putin'in Mariupol'u kontrol edip etmediği şüpheli" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD başkanı Joe Biden bugün gazetecilere yaptığı açıklamada Ukrayna'ya ek askeri yardım yapılacağını belirtti.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Rusya'dan Ukrayna'nın Mariupol kentinin ele geçirildiği yönündeki açıklamaları da değerlendiren Biden, "Putin'in Mariupol'u kontrol edip etmediği şüpheli" dedi. Ajansa göre Biden, "Mariupol'un tamamen düştüğüne dair henüz bir kanıt yok. Mariupol'da derhal insani koridorlar açılmalı, siviller gönderilmeli" dedi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise bugün yaptığı açıklamada, Putin'in Mariupol'da Ukraynalı savaşçıların karargâhı olan Azovstal fabrikasına operasyonları durdurma emri verdiğini ve kentte kontrolün Rusya'da olduğunu belirtmişti.

800 MİLYON DOLARLIK EK YARDIM

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Biden açıklamasında söz konusu ek askeri desteğin insansız hava araçlarını da içerdiğini kaydetti. "Ukrayna'ya ek 800 milyon dolar askeri yardım yapacağız" dedi.

ABD en son geçen hafta Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık ek askeri yardım kararı almıştı. Bu durumda, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarından bu yana ABD'nin Kiev yönetimine sağladığı askeri destek 4 milyon dolara yaklaşmış durumda. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler abd ukrayna biden