Biden, Trump'ın 'diyet kola düğmesini' kaldırdı

ABD Başkanı Joe Biden'ın, eski başkan Donald Trump'ın masasına koyduğu 'diyet kola düğmesini' kaldırdığı görüldü. Gazeteci Tom Newton Dunn, bir söyleşi sırasında Trump'ın bu düğmeye bastığını ve 'bir uşağın gümüş tepsiyle diyet kola getirdiğini' yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de 20 Ocak'ta göreve gelen Başkan Joe Biden'ın, Donald Trump'ın Oval Ofis'te masasına koyduğu 'diyet kola düğmesini' kaldırdığı görüldü. ABD basınında yer alan haberlerde, eski başkan Trump'ın bu düğmeyi 'diyet kola istemek için kullandığı' yazılmıştı.

Twitter paylaşımında "Başkan Biden diyet kola düğmesini kaldırdı" diyen gazeteci Tom Newton Dunn, 2019 yılında yaptığı bir söyleşi sırasında Trump'ın bu düğmeye bastığını, ardından 'bir uşağın gümüş tepside diyet kola getirdiğini' aktardı.

'MİSAFİRLERİNE ŞAKA YAPARDI'

Beyaz Saray'ın eski danışmanlarından Chris Sims de, Trump'ın bu düğmeyi kullanarak 'misafirlerine şaka yaptığını' ifade etmişti. Trump'ın kendisini ziyarete gelenlere düğmenin 'nükleer cephanelikle ilgili olduğunu' söylediğini yazan Sims, "Aniden düğmeye basardı. O sırada ne yapacağından emin olmayan misafirler birbirlerine bakarlardı. Birkaç dakika sonra bir uşak gümüş tepsiyle diyet kola getirirdi ve Trump kahkahayı patlatırdı" ifadelerini kullanmıştı.

CHURCHILL BÜSTÜNÜ DE KALDIRDI

Biden'ın, Oval Ofis'te yer alan İngiltere'nin 2. Dünya Savaşı'nda başbakanı olan Muhafazakâr Partili Winston Churchill'in büstünü de kaldırdığı görüntülere yansıdı. Biden'ın ofisine insan hakları savunucusu Cesar Chavez, sivil haklar hareketinin sembolü Martin Luther King Jr., ABD'de ırkçılığa karşı mücadelenin sembol isimlerinden Rosa Parks, eski First Lady Eleanor Roosevelt ve başkanlık adaylığı sırasında öldürülen ABD'nin eski adalet bakanı Robert F. Kennedy büstleri yerleştirildi. Biden'ın, selefi Trump'ın astığı eski Başkan Andrew Jackson'ın portresini kaldırdığı ve ABD’nin kurucu başkanı Benjamin Franklin’in portresiyle değiştirdiği de kaydedildi. (DIŞ HABERLER)