Biden, Trump'ın giderayak kaldırdığı seyahat yasağını geri getirdi

ABD'nin yeni Başkanı Joe Biden, Trump'ın görevi devretmesine 2 gün kala 18 Ocak'ta, imzaladığı kararnameyle kaldırdığı seyahat yasağını geri getirdi. Biden eski listedeki Şengen bölgesi, İngiltere, İrlanda ve Brezilya'ya bir de Güney Afrika'yı ekledi. Biden kararına "Covid-19'un mutasyonları ve hastalığın yayılmaya devam etmesini gerekçe gösterdi. Kararnamede yer alan ülkelerden seyahat eden ya da son 14 günde bu ülkelerde bulunan ABD vatandaşı olmayan kişiler, ABD'ye kabul edilmeyecek. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD Başkanı Joe Biden, Trump'ın görevdeki son gününde imzaladığı 26 Ocak'tan itibaren geçerli olacak 'seyahat yasağı' kararını geçersiz kılan kararnameyi imzaladı. Buna göre Şengen bölgesi, İngiltere, İrlanda, Brezilya ve Güney Afrika'dan bu ülkeye seyahat eden ve ABD vatandaşı olmayan kişilere yönelik seyahat yasağı getirildi. İmzaladığı kararnamede Biden, "Covid-19'un mutasyonlarını ve hastalığın yayılmaya devam ettiğini göz önüne alarak, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), uluslararası seyahat politikalarını yeniden inceledi. Şengen bölgesi, İngiltere, İrlanda, Brezilya ve Güney Afrika'daki sağlık durumlarının incelenmesinin ardından ABD'ye gelen kişilere yönelik seyahat kısıtlaması uygulanmasına karar verdik" dedi. 

Kararnamede yer alan ülkelerden seyahat eden ya da son 14 günde bu ülkelerde bulunan ABD vatandaşı olmayan kişiler, ABD'ye kabul edilmeyecek. 

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Mart 2020'de yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Covid-19 nedeniyle Şengen ülkelerine seyahat kısıtlaması getirmiş, listeye daha sonra İngiltere, İrlanda ve Brezilya da eklenmişti. 

Trump, 18 Ocak'ta imzaladığı kararname ile bu kısıtlamanın 26 Ocak 2021'de kalkacağını belirtmişti. (AA)