Biden'a 'çekil' demişti: Netflix'in kurucusundan Kamala Harris'e 7 milyon dolar bağış

Joe Biden'a kamuoyuna açık olarak başkanlık yarışından çekilmesini söyleyen ilk kişilerden olan Netflix’in kurucu ortağı Reed Hastings, Kamala Harris'e 7 milyon dolar bağışta bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrat Parti bağışçılarından ve Netflix’in kurucu ortağı Reed Hastings, ABD Başkanı Joe Biden'ın çekilmesinin ardından başkanlık seçimi için aday olan Kamala Harris'e 7 milyon dolarlık bağış yaptı. Reuters'a konuşan bir kaynak, bunun, Hastings'in bir adaya yaptığı en büyük bağış olduğunu belirtti. 

Hastings, Biden'ın da desteklediği Başkan Yardımcısı Harris'in adaylık açıklamasından sonra yaptığı paylaşımda, "Kamala Harris'i tebrik ediyoruz, şimdi kazanma zamanı" demişti.

Hastings, büyük bağışçılar arasında Biden'a kamuoyuna açık olarak başkanlık yarışından çekilmesini söyleyen ilk kişilerdendi. 

RESMİ ADAY AĞUSTOS AYINDA BELİRLENECEK

ABD Başkanı Biden, 21 Temmuz Pazar günü X hesabından yaptığı açıklamada, başkanlık yarışından çekildiğini ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i kendi yerine önerdiğini duyurmuştu. Demokrat delegelerin yarıdan fazlasının desteğini kısa sürede toplayan Harris, böylece partinin başkan adaylığı için gereken delege sayısına ulaşmıştı.

Demokrat Parti'nin başkan adayı, 19-22 Ağustos tarihlerinde Chicago kentinde yapılacak parti kongresinde resmi olarak belirlenecek.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)