Biden'dan 1.9 trilyon dolarlık Covid-19 yardım paketi

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden, Covid-19 salgını ve ekonomik krizle mücadele için 1.9 trilyon dolarlık yardım paketi teklifini açıkladı. Aşı dağıtımına 415 milyar dolar ayrılacağı ve yaklaşık 1 trilyon doların doğrudan hane halkı yardımı için kullanılacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de yeni başkan seçilen ve 20 Ocak'ta yemin ederek görevine başlayacak olan Joe Biden, korona virüsü salgını ve tetiklediği ekonomik krizle mücadele için 1.9 trilyon dolarlık yardım paketi önerisi sundu. Salgını kontrol altına almak adına aşının dağıtımının hızlandırılması ve ekonominin hızla toparlanması için 'cesur yatırımlara ihtiyaç olduğunu' söyleyen Biden, 1.9 trilyon dolar büyüklüğündeki canlandırma paketi teklifinin taslağını açıkladı.

440 MİLYAR DOLAR KÜÇÜK İŞLETMELER İÇİN KULLANILACAK

415 milyar dolar salgınla mücadele ve aşıların dağıtımı için ayrılacak. Yaklaşık 1 trilyon dolar doğrudan hane halkı yardımına ve kabaca 440 milyar dolar da özellikle salgından olumsuz etkilenen küçük işletmelerle topluluklar için kullanılacak.

İŞSİZLİK YARDIMI 400 DOLAR OLACAK

Belirli bir gelir seviyesinin altındaki Amerikalılara üçüncü kez nakit para yardımı yapılması önerilen kurtarma paketinde, daha önce 600 dolar nakit para gönderilen Amerikalılara bu sefer 1.400 dolar verilmesi planlanıyor. Haftalık 300 dolar olan işsizlik yardımının da 400 dolara çıkarılması ve eylül ayına kadar kadar uzatılması planlanıyor. (DIŞ HABERLER/AA)