Biden'dan 'adaylık' açıklaması: Tanrı çıkıp yapabileceğimi söylerse...

Biden, Kongre'deki Demokratlar yeniden seçilme şansına zarar verdiğini söylerse seçimden çekilip çekilmeyeceği yönündeki soruyu, "Eğer Tanrı çıkıp bana bunu yapabileceğimi söylerse..." diye yanıtladı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de kasım ayında yapılacak Başkanlık seçimi öncesinde Demokrat Parti'nin adayı Başkan Joe Biden'ın adaylığı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. 81 yaşındaki Biden, 78 yaşındaki Cumhuriyetçi rakibi eski başkan Donald Trump ile katıldığı canlı yayındaki performansı sebebiyle kendi partisi ve bağışçıları da dahil olmak üzere çekilme çağrılarıyla karşı karşıya. Joe Biden, bu bağlamda ABD News haber kanalına verdiği röportajda, kendisinin kasımda Donald Trump'ı yenebilecek aday olduğunu savundu. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Madison Wisconsin'de George Stephanopoulos'a konuşan Biden, münazaradaki performansına ilişkin olarak, "Herhangi kötü bir duruma ilişkin bir emare yok. Çok yorgundum. Hazırlıklara ilişkin kendi içgüdülerimi dinlemedim... Ve kötü bir gece..." ifadelerini kullandı. Biden, "Sadece kötü bir gece geçirdim; neden olduğunu bilmiyorum" diye konuştu. Stephanopoulos, yapılan kamuoyu yoklamalarına da işaret ederek, Biden'ın Trump'ı yenebilecek aday olduğu yönündeki iddiasının gerçekçi olup olmadığını da sordu. Biden, "Herhangi birinin daha kalifiye olmadığını düşünüyorum" dedi. 

'ENDİŞELERİMİZİ DOĞRULAMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPMADI'

Anketlerin doğru olmadığını da savunan ABD Başkanı, Kongre'deki Demokratların kasım ayında yeniden seçilme şansına zarar verdiğini söylemesi durumunda seçim yarışından çekilip çekilmeyeceği yönündeki soruyu, "Eğer Tanrı çıkıp bana bunu yapabileceğimi söylerse..." sözleriyle yanıtladı. Sunucu Stephanopoulos, Biden'a kendisinin seçim yarışında kalması ve Trump'ın kazanması halinde nasıl hissedeceğini de sordu. ABD Başkanı Biden, bu soruyu şöyle cevapladı: "Her şeyimi verdiğim ve yapabildiğimi bildiğim kadar iyi bir iş çıkardığım sürece bunun bununla ilgili olduğunu hissediyorum."

Temsilciler Meclisi üyesi Lloyd Doggett, röportajın ardından CNN'e yaptığı yorumda, "(Biden'ın) geciktirdiği her gün Donald Trump'ın yenilmesi için yeni bir insanın çıkmasını zorlaştırıyor" dedi. Doggett, daha önce de Joe Biden'dan seçim yarışından çekilmesini istemişti. İsmini vermek istemeyen bir Demokrat Temsilciler Meclisi çalışanı da "Röportaj, ciddi endişelerimizi doğrulamaktan başka hiçbir şey yapmadı" diye konuştu. Demokratik Ulusal Komite'den üst düzey bir yetkili ise yine Reuters'a yaptığı açıklamada, Biden'ın ABC News'teki performansının daha önceki münazaradan 'daha iyi' olduğunu söyledi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)