Biden'ın ilk gün gündemi Covid-19

Joe Biden, Beyaz Saray'daki ilk basın toplantısında, corona virüsüyle mücadele stratejilerini açıkladı. Şubat ayında ABD'de Covid-19 kaynaklı ölümlerin 500 bine ulaşabileceğini söyleyen Biden "Dün, federal binalarda maske ve mesafe zorunluluğuna ilişkin kararname imzaladım. Eyaletlerarası yolculuklarda maske zorunluluğu getiren kararname imzalayacağım. Ayrıca ABD'ye yurt dışından uçan herkesten negatif test sonucu isteyeceğiz ve bu kişiler, ABD'ye geldiğinde karantinaya girecekler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD'nin yeni Başkanı Joe Biden, dünkü yemin töreninin ardından görevindeki ilk gününde yönetiminin Covid-19 pandemisiyle mücadele stratejisini duyurdu. Beyaz Saray'da ilk basın toplantısını yapan ABD Başkanı Joe Biden, ülkede Covid-19 kaynaklı ölümlerin şubat ayında 500 bine ulaşabileceğini söyledi.

Göreve geldiğinde ilk iş olarak Trump politikalarından geri dönüş için 17 kararname imzalayan Biden, ilk gün çalışmalarında ise Covid-19 salgınına ağırlık verdi. Toplantıda yönetiminin pandemiyle mücadele stratejisini duyurdu ve bir dizi kararname ile başkanlık emrine imza attı.

"Son 4 yılda, federal hükümete acil durumlarda eyleme geçmesi, odaklanması ve koordinasyonu sağlaması için güvenememiştik. Covid-19'da gördüğümüz trajik başarısızlığın nedeni de buydu" diyen ABD Başkanı, pandemiyle mücadele için yeni bir stratejik plan oluşturduklarını ifade etti.

MASKE ZORUNLULUĞU

ABD'nin pandemide 'kara kış' yaşandığını ifade eden Joe Biden, "Gelecek aya kadar ABD'de Covid-19'dan ölenlerin sayısı 500 bini bulabilir. İşler iyileşmeden önce kötüleşecek" ifadelerini kullandı.

Maske konusunda da adımlar atacağının altını çizen Biden, şöyle devam etti: "Dün, federal binalarda maske ve sosyal mesafe zorunluluğuna ilişkin bir kararname imzaladım. Bugün de eyaletler arası yolculuklarda tren, uçak ve otobüslerde maske zorunluluğu getiren bir başka kararname imzalayacağım. Ayrıca ABD'ye yurt dışından uçan herkesten negatif test sonucu isteyeceğiz ve bu kişiler, ABD'ye geldiğinde karantinaya girecek."

COVİD-19 TEŞVİK PAKETİ

Covid-19 teşvik paketi konusuna da değinen ABD Başkanı, en yakın zamanda bu paketin onaylanması için elinden geleni yapacağının altını çizdi. Biden'ın imzaladığı belgeler kapsamında aşı uygulamalarının ve testlerin hızlandırılması, tedaviye erişimin daha da hızlandırılıp kolaylaştırılması ve risk gruplarının koruma altına alınması yer alıyor. (HABER MERKEZİ)