Bilal Erdoğan en büyük hedefini anlattı

Bilal Erdoğan, en büyük hedefinin kültürü 'ihya' etmek ve bu alanda insan yetiştirmek olduğunu belirterek, "Geleneksel sporlarımızdan okçulukta da bu var, müzik okulunda da bu var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Hürriyet gazetesinden Fatih Çekirge'ye, uzun vadeli planlarını ve amaçlarını anlattı. Çekirge'nin, “Okul, üniversite, ilim vakfı, öğrenci bursları... Bütün bunlar niye... Ne yapmak istiyorsunuz?” sorusuna Bilal Erdoğan'ın yanıtı şöyle oldu: 

"Türkiye’ye döndükten sonra kendi kendime sordum ‘Ülkem için ne yapabilirim?’... Ve karar verdim. Bütün hedefim, kültürümüzün ihya edilmesidir, insan yetiştirmektir... Geleneksel sporlarımızdan okçulukta da bu var. Üniversitede de bu var. Şimdi içinde bulunduğumuz bu müzik okulunda da bu var... İnsan yetiştirmek. Ona uğraşıyorum."

'SİYASET BUGÜN VAR, YARIN YOK'

Bilal Erdoğan bu alanda yoğunlaşma gerekçesini ise "Siyaset günlüktür biraz. Bugün var, yarın yok. Sonuçta bir toplumu güçlü kılacak olan şey bana göre kültürdür. İlimdir. Kültür de gündelik kaygılarla olmuyor" sözleriyle açıkladı.

'EN DEĞERLİ MESLEK ÖĞRETMENLİK'

Çekirge'nin sorusu üzerine en değerli mesleğin, insan yetiştirdiği için öğretmenlik olduğunu söyleyen Bilal Erdoğan, oğlunun okul aile birliğinde 3 yıl görev yaptığını, görev süresinin dolması üzerine oğlu aynı okulda olan TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un bu göreve devam ettiğini anlattı.