Bilim insanından makarnaya 'beraat' çıktı
Newcastle Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan gıda bilimcisi Emma Beckett, makarnanın sağlıksız bir gıda olduğu iddialarını reddetti.
DUVAR - Avustralyalı bir gıda bilimcisi Emma Beckett, karbonhidrat sevenleri sevindiren bir haber verdi.
Newcastle Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan bilim insanı makarnanın sağlıksız bir gıda olduğu iddialarını reddetti.
Independent Türkçe'de yer alan habere göre; Beckett, The Conversation'da kaleme aldığı bir yazıda, "Bir günde kaç kalori enerji almanız gerektiğine dair tavsiyeleri muhtemelen görüyorsunuz" dedi:
Ancak, bu enerjiyi sağlayan yiyecek türlerinin profiline dair de tavsiyeler var. Bu besinler yağlar, karbonhidratlar ve proteinlerden oluşur.
Bilim insanı, yiyecekler aracılığıyla vücuda alınan yağ, protein ve karbonhidratların "enerji üretmek için vücutta parçalandığını" ekledi.
Beckett'e göre makarna gerçekten de yüksek karbonhidrat içeriğine sahip. Bir kase erişte başına ortalama 38 gram karbonhidrat, 0,6 gram yağ ve 7,7 gram protein düşüyor.