NASA, uzayda tura çıkarıyor

NASA, internet kullanıcılarının Uluslararası Uzay İstasyonu'nu uçarak gezmesini sağlayacak nefes kesici bir video yayımladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İlk parçası 1998 yılında yörüngedeki yerini alan, şu anki hali ile çoğu zaman dünya yüzeyinden çıplak gözle görülebilen tek insan yapısı olan ve içinde uzun denilebilecek sürelerde insan yaşamına izin veren İstasyon A.B.D, Avrupa Uzay Ajansı, Kanada, Japonya ve Rusya'nın birlikte çalışmasının bir ürünü.

NASA uzun süredir, istasyondan görseller ve videolar paylaşıyor, canlı yayınlar yapıyordu. Bu içeriklerin odağında genelde istasyondaki görevliler ve çalışmalar yer alıyordu. Son yayınlanan video hem içerik hem de görsel açıdan daha önceki içeriklerden biraz ayrılıyor.

18 dakikalık video Uluslararası Uzay İstasyonu'nun planı üzerinden yavaş bir kabin içi uçuşla bize istasyonu gezdiriyor. 4K çözünürlükte de izlenebilen video geniş açı çekimler için kullanılan bir balık balık gözü lensle çekilmiş ve istasyonun içinde bulunma hissini etkileyici bir şekilde izleyiciye aktarmayı başarıyor.