Telefonlar birkaç saniyede şarj olacak

Amerikalı araştırmacılar, birkaç saniyede şarj olduktan sonra bir hafta boyunca tekrar şarj edilmeye ihtiyaç duymayan pil geliştirdi. 30 bin defa şarj edildikten sonra bile performansından ödün vermeyen yeni pillerin ticarileşmesi için çalışılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Central Florida Üniversitesi (UCF) bilim adamları, geliştirdikleri süperkapasitör ile 30.000 kez şarj edildikten sonra bile yeni gibi çalışan pil geliştirdi. Yüksek kapasiteli verim verebilecek araştırma, geleneksel lityum-iyon pilden 20 kat daha hızlı şarj etme avantajı da getiriyor.

UCF araştırmacılarından Nitin Choudhary, bu sonucu "Bir kaç saniye içinde cep telefonunuzu şarj olabilir ve bir hafta boyunca tekrar şarj etmenize gerek olmaz" sözleriyle açıklıyor.

pil-3

Bir malzemenin yüzeyinde statik elektriği depolamak için süperkapasitör yerine, kimyasal tepkimeleri kullanarak daha hızlı şarj söz konusu olabilir. Yani elektronların geniş yüzey alanlarında tutunabileceği iki boyutlu malzeme kullanılacak. Araştırmada, iki botulu malzeme olarak grafen kullanılması öngörülüyor.

İki boyutlu malzemelerle mevcut malzemelerin entegre biçimde basit bir kimyasal sentez yaklaşımı üzerine çalışan bilim adamları, bu icatlarının kısa sürede ticarileşebileceği görüşünde. Yeni nesil pillerin telefonların yanı sıra pek çok küçük boyutlu cihazda kullanılması mümkün olacak.