En dayanıklı canlı: Tardigrad!
Japonya'da yeni türleri keşfedilen mikroskobik tardigrad (su ayısı) canlısı dinozorların ortaya çıkışından da öncesinden bu yana varlıklarını sürdürüyor. 150 derece sıcağa ve -272 derece soğuğa dayanabilen tardigradların uzayda dahi hayatta kalabileceği belirtiliyor.
DUVAR - Tardigrad ya da 'su ayısı' olarak adlandırılan sekiz bacaklı mikroskobik canlının dünyanın en dayanıklı canlılarından olduğu belirtiliyor.
Son olarak Japonya'da yeni cinsleri keşfedilen su ayıları sadece 300 ila 700 mikrometre boyunda. Vücudu tırtıla benzeyen ama sekiz bacağı bulunan su ayılarının 'O' harfi şeklinde ağızları var. Genelde suda ya da yosunların üzerinde yaşayan su ayılarının temel besin kaynağı ise kendilerinden de küçük olan ve rotifer olarak adlandırılan mikro organizmalar.
Su ayılarının yaklaşık 520 milyon ila 100 milyon yıldır yaşadığı düşünülüyor. Bilim insanları, 150 derece sıcaklığa ve -272 derece soğuğa dayanabilen su ayılarının uzayda dahi hayatta kalabileceğini söylüyor. Almanya'nın Stuttgart Üniversitesi'nden mikrobiyolog Ralph Schill, "Dinozorların ortaya çıkışına ve yok oluşuna tanıklık etmiş bir canlı türünden bahsediyoruz" diyor. (BBC Türkçe)