NASA yalanladı: Onlar hâlâ tek yumurta ikizi!

Scott Kelly isimli astronotun uzaydan dönünce tek yumurta ikiziyle aynı genleri taşımadığı iddia edildi. NASA haberi yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’li Astronot Scott Kelly uzayda geçirdiği bir yılın ardından dünyaya döndü. Ancak döndükten sonra yayınlanan haberlerde 'genlerinin önemli bir bölümünün ikiziyle artık uyuşmadığı', 'yüzde 7'sinin kalıcı bir şekilde değiştiği' iddia edildi. 8 Mart'tan bu yana dünya medyasında yer alan bu yöndeki haberler, bugün NASA tarafından yalanlandı.

İNSANLARIN MARS'A NASIL GİDEBİLECEKLERİ ARAŞTIRILIYOR

İlk defa Business İnsider sitesi ve Newsweek üzerinden yayılan habere göre ABD’li Astronot Scott Kelly ve dünyada kendisi de astronot olan tek yumurta ikizi Mark Kelly'nin DNA’ları karşılaştırılmış ve kardeşlerin artık 'genetik olarak birbirlerinin eşi olmadığı' görülmüştü. Scott Kelly'nin bağışıklık sistemi, DNA onarım geni, kemik yapılandırma ağı, ve kandaki oksijen ve karbondioksit seviyesini düzenleyen genlerinde 'bozulma' meydana gelmişti. Kelly kardeşler üzerinde yapılan deneyler, NASA'nın üç yıl sürmesi beklenen 'İkizler Projesi' kapsamında insanların Mars'a nasıl seyahat edebileceklerini incelemek amacıyla sürdürülüyordu.

'O KADAR DEĞİŞİM DAĞCIDA DALGIÇTA DA OLUR'

NASA ise bu haberlere ilişkin yaptığı açıklamada Scott Kelly'nin genlerinde çok daha minör düzeyde değişiklik olduğunu, Mark Kelly'le hâlâ tek yumurta ikizi olduklarını, Scott Kelly'nin yaşadığı değişimi çevresel faktörlere bağlı olarak dağcıların ve dalgıçların da yaşayabileceğini söyledi. NASA, uzay yolculuklarının moleküler seviyede insan vücudunu ne kadar etkilediğini görmek için henüz yolun başında olduklarını da belirtti. (Kaynak: İnverse)