Dinozorların yok olmasında yeni iddia: Zehirli bitki öldürdü

ABD'li ikili bilim insanı dinozorların angiosperm adlı zehirli bir bitki yüzünden öldüğünü söylüyorlar. İddiaya göre dinozorlar zehirli bitkiye karşı savunma geliştiremediler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Albany Üniversitesi'nde iki bilim insanı dinozorların dünyaya düşen göktaşı yüzünden değil zehirli bitkiler sebebiyle yok olduğunu iddia etti.

Ekoloji ve Evrimde Fikirler (İdeas in Ecology and Evolution) dergisinde makaleleri yayınlanan Gordon Gallup ve eski öğrencisi Michael Frederic dinozorların zehirli bitkilerin tadına karşı bir iştahsızlık, beğenmeme mekanizması geliştiremedikleri ve bu bitkilerin zararlı olduğunu gelecek kuşaklara aktaramadıkları için yok olduklarını söylüyorlar.

'ZEHİRLİ BİTKİDEN UZAK DURAMADILAR'

Gordon Gallup, dinozorların durumuna sıçanları örnek gösteriyor. Gallup, sıçanların bir yiyeceğin sadece küçük bir kısmının tadına baktığını "eğer hastalanıyorlarsa bozuk tadı negatif tepkiyle eşleştirerek o yiyecekten uzak durabildiklerini" belirterek "dinozorların bunu yapamadığını" söylüyor. Araştırma ekibi tarafından yapılan fosil incelemelerinde dinozorların ölümüne sebep olduğu iddia edilen 'angiosperm' bitkisinin dinozorların yok olmasından kısa bir süre önce ortaya çıktığını tespit ettiler ama bu bitkilerin ne zaman zehirli hale geldiği henüz belirlenemedi. (Dış Haberler)