Bill ve Melinda Gates resmen boşandı: Serveti eşit paylaşacaklar

Microsoft'un kurucusu ABD'li milyarder Bill Gates ve Melinda Gates, 27 yıllık evliliklerini resmen sonlandırdı. ABD basını, 130 milyar dolarlık servetin eşit paylaşılacağını yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Microsoft'un kurucusu ABD'li milyarder Bill Gates ve Melinda Gates, üç ay ayrı yaşadıktan sonra resmen boşandı.   Mahkeme belgelerine göre, yargıcın boşanmalarını onaylaması üzerine çiftin 27 yıllık evliliği kanun önünde resmen sona erdi. Mahkeme kararında 'evliliğin geri dönülemez bir şekilde bozulduğu ifade edildi ve taraflara 'ayrılık sözleşmesinin şartlarına uymaları gerektiği' vurgulandı. ABD basını, Bill ve Melinda Gates'in 130 milyar dolarlık serveti eşit paylaşacağını yazdı. 

Mahkeme, hiçbir mali karar vermedi ve çiftin üç çocuğu da yetişkin olduğu için nafaka da talep edilmedi. Mahkeme, ayrıca, çiftin üzerinde anlaşmaya vardığı mülk ve kişisel mülk paylaşımının 'adil  ve hakkaniyetli' olduğuna karar verdi. 

Bill ve Melinda Gates, 27 yıllık evliliklerinin ardından mayıs ayında ayrıldıklarını açıklamıştı. Çift, birlikteyken Bill ve Melinda Gates Vakfı'nı kurdu ve vakıf dünyanın en büyük hayır kurumlarından biri haline geldi. Bill Gates, Forbes tarafından bu yıl tahmini 124 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin dördüncü kişisi olarak listelendi.   Çift, Ocak 1994'te Hawaii'de tanışıp evlenmişti. (AjansBizim)