BİM, CarrefourSA ve Migros'a yargıdan ret

BİM, CarrefourSA ve Migros'un, haksız rekabet gerekçesiyle kesilen 2,7 milyar liralık idari para cezasının iptali için açtığı davada ret kararı çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rekabet Kurumu'nun zincir marketlere kestiği cezaya ilişkin açılan davada mahkeme yürütmenin durdurulması talebini reddetti. 

Migros, Carrefoursa ve BİM mağazalarının Rekabet Kurumu’nun ‘rekabet ihlali ve para cezası’ kararlarının iptali ve yürütmesinin durdurulması için açmış oldukları davada Ankara 7. İdare Mahkemesi kararını verdi. Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada, İdare Mahkemesi'nin ayrıca Savola Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin açtığı davada yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdiği belirtildi.

BİM: ENFLASYON VE KUR ARTIŞI DİKKATE ALINMADAN, SORUMLU TUTULUYORUZ

BİM tarafından İdare Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, marketlerin korona virüsü salgınının oluşturduğu ekonomik ortamdan etkilendikleri ancak dünya ekonomilerindeki enflasyon ve kur artışları dikkate alınmaksızın fiyat artışlarının sebebi olarak kendilerinin gösterildiği belirtildi.

2021'in ekim ayında Rekabet Kurumu 5 zincir markete ve bir yağ şirketine yaklaşık 2,7 milyar TL’lik idari para cezası vermişti. Rekabet Kurumu BİM'e 958 milyon TL, A101’e 647 milyon TL, Migros’a 518 milyon TL, ŞOK’a 384 milyon TL, CarrefourSA’ya 142 milyon TL, sıvı gıda şirketi Savola’ya da 22 milyon TL ceza kesmişti. (EKONOMİ SERVİSİ)