Binali Yıldırım 'Toy Beyi' seçildi: Nutkum tutuldu

Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Sanat Şenliği’ne katılan AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, ‘Toy Beyi’ seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, beraberindeki AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve milletvekilleriyle birlikte Sarıçam ilçesi Mustafalar Mahallesi'nde düzenlenen Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Sanat Şenliği'ne katıldı.

'BİZİ GELECEĞE TAŞIYACAK OLAN ÖRF VE ADETLERİMİZDİR'

Şenlikte kurulan çadırları gezip Yörük Türkmenlerle sohbet eden Yıldırım, Yörük Türkmenlerin yöresel kıyafetlerini giyerek ‘Toy Beyi' seçildi. Yıldırım, Yörük Türkmenlerin örf ve adetlerini yüzyıllardır yaşattığını belirterek, “Bizi geleceğe taşıyacak olan; örf ve adetlerimizi yaşatmaktır. Eğer böyle olmasaydı, Hazar Denizi ile Aral Gölü etrafında, Orta Asya bozkırlarında yaşayan Oğuzların izleri Anadolu'nun her köşesinde yankılanmaz, balkanlara kadar gidemezdi. Yörük kardeşlerim ecdadımızın değerlerini bu topraklarda yaşatıyor. Kökleri yüzlerce yıllara uzanan törelerimizi canlı tutuyorlar. Bizler de ecdadımızın emanet ettiği bu topraklara gözümüzün içi gibi bakacağız” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)