Bingöl’deki yurt protestosu sonrası soruşturma başlatıldı

Bingöl’de KYK Yurdu öğrencilerinin protesto eylemi sonrası Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü açıklama yaparak soruşturma açıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Fırat Bulut

BİNGÖL - Pir Ali Kız Öğrenci Yurdu’na bir erkeğin girmesi üzerine öğrencilerin yaptığı protesto sonrası Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, konuyla ilgili soruşturma açıldığını açıkladı.

Yurtta kameraların çalışmadığı ve güvenlik zafiyeti yaşandığını söyleyen öğrenciler, duruma tepki göstertmişti. Yaşananlar üzerine açıklama yapan Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, güvenliğin en üst seviyeye çıkarıldığını bildirdi.

Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “6 Aralık 2021 Pazartesi günü saat 19.50 civarında Pir Ali Bey Kız Öğrenci Yurduna, engelli bir şahsın girmesi üzerine ilgili şahıs yurt personeli tarafından dışarı çıkarılmıştır. Müdürlüğümüzce gerekli yasal ve idari işlemler başlatılmıştır. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz için gerekli güvenlik tedbirlerinin üst düzeyde alındığı, öğrencilerimizin ve ailelerinin konu ile ilgili müsterih olmaları gerektiği bilgisi kamuoyuna saygı ile arz olunur" denildi.

‘SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİNİN ÖĞRENCİLERLE GÖRÜŞMESİNE İZİN VERİLMEDİ’

Yapılan açıklama sonrası ulaştığımız müdürlük kaynakları ilgili personel hakkında soruşturma açıldığını belirtti. Öğrenciler hakkında da soruşturma açıldığı iddialarıyla ilgili olarak ise "Herhangi bir soruşturma açılmayacak" denildi.

Saadet Partisi Bingöl İl Başkanlığı ve DEVA Partisi Bingöl il yönetimi öğrenci yurduna giderek öğrenciler ile görüşmek istedi. Siyasi parti temsilcilerinin yurda girmesine izin verilememesi üzerine yurdun önünde açıklama yapıldı. Saadet Partisi İl Başkanı Fatih Tiryaki yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimiz; bir erkeğin yurdun üçüncü katına kadar çıkmış olduğunu ve bunun ilk kez değil, daha önce de benzeri şekilde yurdun bahçesine girilmiş olunduğunu tarafımıza iletti. Yurdun etrafında yeterli güvenlik tedbirlerinin alınmadığına, yurdun bahçe duvarından atlamak suretiyle herhangi birinin yurdun bahçesine girebileceğine, olayın yaşandığı güne kadar da yurdun güvenlik kameralarının çalışmadığına değinen öğrencilerimiz, yurdun içerisinde yaşadıkları sıkıntıları da anlattı" dedi. DEVA il Başkanı Mikail Kovalar ise geçtiğimiz hafta yaşanan intihar olayının aydınlatılmasını beklediklerini söyledi.

Yurtta yaşananlara ilişkin öğrenciler de STK’ler ile görüşerek sorunlarını aktardıklarını, destek istediklerini ve önümüzdeki günlerde açıklama yapacaklarını belirtti.