BioNTech: Mutasyona karşı etkili aşıyı altı haftada geliştirebiliriz

Korona virüsünün İngiltere'de mutasyon geçirmesi sonrasında, aşıları Batılı ülkelerde uygulanmaya başlayan BioNTech'ten açıklama: Mutasyona karşı etkili bir aşıyı altı haftada geliştirebiliriz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsünün İngiltere'de yüzde 70 daha hızlı yayılacak şekilde mutasyon geçirmesinin ardından endişe sürerken, BioNTech firması mutasyona karşı etkili olan bir aşıyı altı hafta içinde geliştirebileceklerini açıkladı.

DSÖ TOPLANTI YAPACAK

Öte yandan, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) İngiltere'de ortaya çıkan daha bulaşıcı virüs türüne karşı stratejileri ele almak için bir toplantı düzenleyeceği açıklandı. DSÖ'nün Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, mutasyona uğramış virüs türü hakkında daha fazla bilgi toplanana kadar yayılmayı durdurmak için seyahati kısıtlamanın doğru bir adım olduğunu belirtti. Kluge, bununla birlikte zaruri seyahatlere ve temel ihtiyaçların nakliyesine izin verilmesi gerektiğini söyledi.

DSÖ'den dün yapılan açıklamada, yeni virüs varyantına karşı panik yapılamaması gerektiği, mutasyonların bir pandemi sürecinin normal bir parçası olduğu belirtilmişti. Aşıların mutant virüsten olumsuz etkilenip etkilenmediği konusunda henüz yeterli bilgi olmadığını belirten DSÖ, mutasyonu saptadığı için İngiltere'yi de övmüştü. (DIŞ HABERLER)