Bir Adana kahvaltısı: Dalak, böbrek, yürek uykuluk
Adana'nın meşhur 'ciğerli kahvaltı'sına yeni sakatatlar eklendi.
DUVAR - Kebabı ile ünlü Adana'da, özellikle hafta sonları kuzu ciğeriyle yapılan kahvaltı geleneği sürüyor. Adanalılar, sabahın ilk ışıkları ile ocakbaşına geçip mangalda ciğer tüketiyor.
Son yıllarda ciğer ile birlikte dalak, böbrek, yürek ve uykuluk gibi diğer sakatat türleri de kahvaltıya eklendi.
DHA'nın haberine göre Kahvaltıda ciğer geleneğinin zenginleşerek devam ettiğini belirten Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şubesi Başkanı Bilal Serttaş, "Son yıllarda dalak, böbrek, yürek ve uykuluk da ön plana çıktı. Bu ürünler artık sofraların vazgeçilmezi oldu. Bunları yiyerek kahvaltı yaptığımızda akşama kadar acıkmıyoruz. Özellikle ciğerin sağlığa faydalı olduğunu da biliyoruz" dedi.
Her sabah erken saatlerde mangalı yakıp ciğer servisine başladığını anlatan kebapçı Mahmut Özçiftçi ise Adanalıların yanı sıra turistlerin de bu kültürü benimsediğini söyledi.