'Bir bu kalmıştı': AK Parti Şeyhmus Diken'in kitabının ismini slogan yaptı

AK Parti Diyarbakır il örgütü, Erdoğan'ın şehre gelişiyle ilgili "Sırlarını Surlara Fısıldayan Şehir" başlıklı afiş hazırladı. Aynı adlı kitabın yazarı Şeyhmus Diken, duruma tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışlara katılmak üzere Diyarbakır'a gitti. AK Parti il örgütünün şehre astığı afişlerden birinde, "Sırlarını Surlarına Fısıldayan Şehir" ifadesi yer aldı.

Aynı adlı kitabın yazarı olan Şeyhmus Diken, ilk baskısını Mart 2002'de yapan kitabının adının afişte kullanılmasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Diken, "Kitabımın adını kullanmışlar! Bir bu kalmıştı, elde avuçta…" ifadelerini kullandı.

Afişle ilgili değerlendirme yapan Diken, "Yazar, metnini yazıp sözünü kelamını dillendirip kitap yaptıktan sonra artık yazarın kendisine ait olmaktan çıkıp toplumun malı olur. Mesele kime ait olduğunu takdir edip hakkını teslim etmektir. Gerisi koca bir teferruattır" dedi.

İlk baskısı Mart 2002'de, 10'uncu baskısı ise Eylül 2019'da yapılan kitap, 2010 yılında Paris’te Editions Turquoise Kültür Bakanlığından çeviri desteği alarak Fransızcaya çevrildi. Kitap, Kürtçenin Kurmancî lehçesinde de okurla buluştu. (HABER MERKEZİ)