Bir Derdim Var neden final yaptı?

'Bir Derdim Var' dizisi, final yaptı. T24 yazarı Ayşe Naz Balamur, dizinin ebeveynlerle hesaplaşan tutumu nedeniyle reyting alamadığını ve final yaptığını yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Bir Derdim Var dizisi, erken final kararı aldı. Başrollerinde Birce Akalay ve Mert Fırat'ın yer aldığı dizi, 6. bölümü ile izleyiciye veda etti. Ergen ve çocuk psikiyatri servisinde geçen dizide, ailelerinin yanlış tutumu nedeniyle suça itilen çocukların iyileşme çabalarına yer veriliyordu.

T24 yazarı Ayşe Naz Balamur, dizinin ebeveynleri kendi hatalarıyla yüzleştirmeye çalıştığı için reyting alamadığını ve final yaptığını belirtti. Balamur'un "Bir Derdim Var neden final yaptı?" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Ebeveynleri kendi hatalarıyla yüzleştiren dizi seyredilir mi? Kendimizi bir şekilde haklı çıkartırız. Çocuk eğitimi ile ilgili kitap okumak ya da bir uzmana danışmak bir çoğumuz için zordur. Bir arkadaşım, oğlunun öfkeyle bağırmasına dayanamadığı için kulaklık taktığını söyledi. Bir zamanlar onu görmezden gelerek cezalandıran annesine benzediğinin farkındaydı. Aynı olayın tekrarlanmaması için bir psikologdan randevu alan dostumu tebrik ettim. Kaçımız hatamızı fark edip kabul ediyoruz?

Dizi, çocukken şiddete uğrayanların ileride eşlerine zulmedebileceklerini de gösteriyor. İyi eğitimli bir erkek bile kıskandığı doktor nişanlısının bileğini kıracak gibi sıkıyor. Kadının imdadına Savcı Ömer Atakan (Mert Fırat) yetişiyor. Zorba sevgiliyi tuvalette öyle bir uyarıyor ki 'Bu savcı her ortama lazım' diyoruz.

Fakat sosyal içerikli bir mesaj, çok iyi kurgulanmış bir dramatik yapıda hedefe ulaşır. 'Bundan sonra ne olacak' sorusuyla heyecanlanan seyircinin farkındalığı artabilir. Bir kere Savcı Ömer, hikâyede elzem değil. Onsuz da Doktor Nilüfer ve ekibi, çocukların yaralarını sarar. Bu sebeple, savcının kliniğe geldiği sahneler havada kalıyor. Savcı ve doktorun buluşması, ikilinin kaderini pek değiştirmiyor. Aralarındaki diyalog bazen tekrara düşüyor.

Ekranda fırtınalı aşklar tutuyor. Oysa doktor-hasta ikilemini başarıyla kıran dizide, kendi gençliği ile konuşan Nilüfer'in fırtınası kendi içinde. Yaşadığı türbülanstan çıkmak için bir beyaz atlı prense ihtiyacı yok. İkinci bölümün sonunda öpüşen Nilüfer ve Ömer'in akıbetleri de belli.

Yan karakterler daha güçlü olabilirdi. Örneğin, Doktor Savaş (Engin Hepileri) ve Başhekim Damla (Neslihan Arslan) arasındaki gerilim seyirciye geçemiyor. Dizideki ebeveynlik eğitimi ancak seyircinin bağlandığı karakterler üzerinden gerçekleşebilir.

Dizi kısa soluklu olsa da en azından çocukların maruz kaldığı üstü örtülmüş şiddeti cesurca ekrana taşıdı." (HABER MERKEZİ)