VİDEO

Bir neslin içinde büyüyen yeni tehlike: Boyun, Daltonlar, Redkitler, Anucurlar… Kim bunlar?

Gazeteci Bahadır Özgür, Soru/Yorum programı ile Gazete Duvar Youtube kanalında izleyicilerin sorularını yanıtladı, yeni nesil suç örgütlerini ve işleyişlerini anlattı.

DUVAR - Gazeteci Bahadır Özgür, Soru/Yorum programıyla Gazete Duvar Youtube kanalında izleyicilerin sorularını yanıtladı. 

Bahadır Özgür bu haftaki programda, torna-rahle-göç-işsizlik arasına sıkıştırılmış bir neslin içinde büyüyen yeni tehlikeyi; Boyun, Daltonlar, Redkitler, Anucurlar gibi yeni nesil çetelerin yapısını, bu çetelerin gençler arasında neden bu kadar hızlı yayıldığını ve üyelerinin mahallelerden çıkıp adım adım nasıl suç makinesine dönüştüklerini anlattı

"Türkiye çok şiddetli bir çete savaşına şahit oluyor" diyen Özgür, ülkedeki siyasi iklimin tepeden aşağıya doğru inen bir suç durumuna neden olduğunu ve kötü ekonomi yönetiminin ve krizin bu durumu beslediğini kaydetti. 

Yeni nesil çetelerin başta cinayet olmak üzere aldıkları suç ihaleleriyle büyüdüklerini anlatan Özgür, bu çürümeye, iktidar değişiminin ardından gelecek siyasi iradenin devleti ve toplumu peyderpey yeniden yapılandırmasıyla çare bulunabileceğini söyledi

Gazete Duvar, herkesin bilgiye erişim hakkını savunuyor! Bağımsız gazeteciliğe destek olmak ve güçlü bir ses oluşturmak için bize YouTube Katıl’dan destek olabilirsiniz. Her destek, daha özgür bir medya ve gerçeğe ulaşmak için atılmış bir adımdır. Gazete Duvar'a YouTube Katıl'dan destek olmanın 3 adımı:

(HABER MERKEZİ)