Bir Peyk müzikali: 'Hamiyet' Harbiye Açık Hava Sahnesi’nde

Peyk’in ilk müzikali olan ve gerçek bir hikayeden uyarlanan 'Hamiyet', dün akşam Harbiye Cemil Topuzlu Sahnesi'nde sergilendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Indie müziğin Türkiye’deki temsilcilerinden Peyk’in ilk müzikali “Hamiyet”, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sergilendi. Aslı İnandık ve Peyk grubunun başrollerini paylaştığı oyunu 3 bin kişi izledi. 

Hamiyet’i açaımhavada izleyenler arasında Nurgül Yeşilçay, Emin Alper, İlker Başbuğ, Serra Kadıgil, Ceyda Düvenci, Ceylan Ertem, Aslıhan Gürbüz, Hazal Türesan, Vildan Atasever, Mehmet Turgut, Nazan Kesal gibi isimler yer aldı.

İlk kez geçtiğimiz kasım ayında 27. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında izleyiciyle buluşan müzikal, Peyk’in solisti İrfan Alış’ın çocukluğunda yer etmiş sıra dışı bir kadının hikayesini 80’lerdeki bir işçi mahallesinden bugüne taşıyor.

Işıl Kasapoğlu'nun sahneye koyduğu müzikalin senaristliğini ise Masumlar Apartmanı, Ömer dizilerinin senaryolarına da imza atan Deniz Madanoğlu üstleniyor. Sermet Yeşil, Esra Kızıldoğan, Sabahattin Yakut, Ezgi Çelik, Uygar Özçelik, Bilgesu Kural ve Cansu Bahadır’ın rol aldığı müzikalde Peyk de tam kadro sahnede yerini alıyor.

 

Etiketler hamiyet tiyatro