Birleşik Metal-İş: HMS Makina’da anlaşma sağlandı

Birleşik Metal-İş Sendikası, daha önce bugün greve çıkma kararı aldıkları HMS Makina San. ve Tic. A.Ş ile süren toplu pazarlık sürecinde anlaşma sağlandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Metal-İş Sendikası, HMS Makina San. ve Tic. A.Ş ile sürdürdükleri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandığını duyurdu. Sendika, daha önce bugün greve çıkma kararı almıştı.

İşverenle yapılan görüşmelerde taleplerinin önemli ölçüde karşılandığını belirten sendikadan yapılan açıklama şöyle:

"Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan, İzmir Şubemize bağlı HMS Makina San. ve Tic. A.Ş işyerinde 20 Kasım 2023 tarihinde başlayan yaklaşık 6 ay süren toplu pazarlık sürecinde anlaşma sağlanmaması üzerine bugün (5 Haziran Çarşamba) greve çıkma kararı alınmıştı.

Greve 1 gün kala, 4 Haziran günü işverenin talebiyle bir görüşme yapıldı. Sabah saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar süren müzakerelerde anlaşma sağlandı. Yapılan toplantıda üyelerimizin taleplerinin önemli ölçüde karşılanması üzerine anlaşma tutanağı imzalandı. Kazanan aylardır direnen, Sendikasına güvenen ve kararlı bir mücadele veren HMS Makina işçisi olmuştur. Toplu iş sözleşmesinin HMS Makina işçilerine hayırlı olmasını diliyoruz."